Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Elena Lasconi deschide lista de candidați USR pentru europarlamentare

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 15 septembrie 2023

Biroul Național al USR a decis vineri, 15 septembrie, la propunerea președintelui Cătălin Drulă, ca lista de candidați ai partidului pentru alegerile europene să fie deschisă de Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu și Vlad Botoș.

„USR va trimite la Bruxelles oameni cu experiență în administrație, fonduri europene, politică externă și negociere. Iar polul de dreapta din jurul USR va propune o listă comună de candidați care să îi reprezinte cu cinste”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

Fostă jurnalistă de televiziune, Elena Lasconi a intrat în politică în anul 2020, an în care a fost aleasă primar al municipiului Câmpulung.

Lista completă a candidaților USR (43 în total) pentru alegerile europene va fi stabilită printr-un proces electoral intern de către membrii partidului. Biroul Național a stabilit vineri calendarul alegerilor interne, iar lista finală va fi lansată oficial la Consiliul Alianței Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE Europe), care va avea loc în premieră la București, pe 20 octombrie.

Alegerile pentru Parlamentul European se vor desfășura în data de 9 iunie 2024. Acesta va fi primul scrutin din anul electoral 2024. Urmează apoi alegerile locale, cele parlamentarele și cele prezidențialele.

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW