Friday, November 22, 2019
Jurnalism corect


A murit Elena Arnăuțoiu, simbol al luptei anticomuniste

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 1 iulie 2019 Etichete: , , ,

Ultima reprezentantă a grupului de partizani de la Nucșoara, Elena Arnăuțoiu, a încetat din viață duminică, 30 iunie. Ea a fost sora lui Toma și Petre Arnăuțoiu, conducătorii grupului „Haiducii Muscelului” din rezistența anticomunistă.

”Elena Arnăuţoiu a trecut la Domnul la puţin timp după împlinirea vârstei de 100 de ani. Dumnezeu să o odihnească! Vom reveni cu detalii legate de înmormântare pentru cine doreşte să participe”, anunţă portalul Memorialul Închisoarea Piteşti.

În august 2016, Elena Arnăuțoiu a fost decorată de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler. Aceasta a primit respectiva distincție i-a fost acordată în semn de înaltă apreciere a înaltei ținute morale, pentru curajul de a se împotrivit regimului totalitar comunist.

Între anii 1949 și 1958, în comuna Nucșoara, s-a organizat cea mai puternică și lungă rezistență anticomunistă din Europa. În fruntea celor care au luptat împotriva regimului comunist s-au aflat frații Petre și Toma Arnăuțoiu. Grupul inițial, format din 16 partizani, a fost susținut de sute de oameni din comună, inclusiv de numeroase femei, printre care s-a numărat și Elena Arnăuțoiu, potrivit Adevarul.ro.

Citeste si:  FOTO Incendiu la o hală în nordul capitalei. Degajări mari de fum. Mesaj Ro Alert pentru evacuarea zonei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW