Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


A murit Elena Arnăuțoiu, simbol al luptei anticomuniste

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 1 iulie 2019 Etichete: , , ,

Ultima reprezentantă a grupului de partizani de la Nucșoara, Elena Arnăuțoiu, a încetat din viață duminică, 30 iunie. Ea a fost sora lui Toma și Petre Arnăuțoiu, conducătorii grupului „Haiducii Muscelului” din rezistența anticomunistă.

”Elena Arnăuţoiu a trecut la Domnul la puţin timp după împlinirea vârstei de 100 de ani. Dumnezeu să o odihnească! Vom reveni cu detalii legate de înmormântare pentru cine doreşte să participe”, anunţă portalul Memorialul Închisoarea Piteşti.

În august 2016, Elena Arnăuțoiu a fost decorată de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler. Aceasta a primit respectiva distincție i-a fost acordată în semn de înaltă apreciere a înaltei ținute morale, pentru curajul de a se împotrivit regimului totalitar comunist.

Între anii 1949 și 1958, în comuna Nucșoara, s-a organizat cea mai puternică și lungă rezistență anticomunistă din Europa. În fruntea celor care au luptat împotriva regimului comunist s-au aflat frații Petre și Toma Arnăuțoiu. Grupul inițial, format din 16 partizani, a fost susținut de sute de oameni din comună, inclusiv de numeroase femei, printre care s-a numărat și Elena Arnăuțoiu, potrivit Adevarul.ro.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW