Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


ELCEN, reacție la afirmațiile primarului general în funcție: Pe ultima sută de metri, Gabriela Firea nu se dezminte – dezinformează şi minte în continuare opinia publică

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 octombrie 2020 Etichete: , , ,

ELCEN a reacționat, după ce Gabriela Firea a afirmat în ultimele săptămâni că apa caldă din București ar fi fost oprită intenționat înaintea alegerilor, pentru a o pune într-o lumină nefavorabilă. Compania susține că primarul în funcție al Capitalei ar fi fost dezinteresată total de termoficarea din București în cei patru ani de mandat.

ELCEN susține că Gabriela Firea ar minți opinia publică în legătură cu lipsa apei calde din Capitală și o acuză că, în timpul mandatului de primar, n-a alocat bani publici pentru modernizarea rețelelor care s-ar afla într-o stare tehnică gravă.

Pe ultima sută de metri, Gabriela Firea nu se dezminte: dezinformează şi minte în continuare opinia publică pentru a ascunde neputinţa de a gestiona termoficarea din Bucureşti şi dezastrul pe care l-a definitivat în timpul mandatului său. (…) Dorim să precizăm încă de la început că orice formă de ostilitate a populaţiei faţă de Primăria Municipiului Bucureşti în timpul mandatului Gabrielei Firea în legătură cu lipsa apei calde, se datorează de fapt dezinteresului total pe care aceasta, împreună cu echipa sa, l-au manifestat în cei 4 ani de mandat faţă de termoficarea din Bucureşti, preferând să cheltuiască banii publici pe orice altceva decât pentru modernizarea reţelelor aflate într-o stare tehnică gravă”, a transmis ELCEN, printr-un comunicat de presă.

 

În plus, ELCEN a venit cu următoarele precizări:

 

ELCEN furnizează agentul termic la parametri optimi de funcționare conform solicitărilor Termoenergetica. Și în perioada indicată de Gabriela Firea în declarația mincinoasă de ieri, CET-urile ELCEN aflate în funcțiune au furnizat agent termic în parametri corespunzători, în conformitate cu comanda zilnică contractuală a Termoenergetica. Veridicitatea informațiilor transmise poate fi ușor verificată la Dispeceratul ELCEN.

Deși agentul termic pleacă de la ELCEN în parametri optimi, starea deplorabilă în care se află rețeaua de transport și distribuție ca urmare a indiferenței Primăriei Municipiului București, a condus la triplarea pierderilor din 2016 până în prezent (aprox. 800t/h în 2016 –aprox. 2200 t/h în 2020) și la dublarea pierderilor în doar 1 an (aprox. 1200 t/h în 2019 vs. aprox. 2200 t/h în prezent), astfel că apa fierbinte produsă și livrată de ELCEN până la gardul centralelor, se scurge în pământ, iar sistemul funcționează la limita de avarie.

ELCEN asigură locuitorii Capitalei racordați la sistemul centralizat de încălzire că, în ciuda stării tehnice dezastruoase a conductelor de termoficare, determinată de lipsa de investiții, societatea depune toate eforturile necesare de furnizare a agentului termic, în condiții optime, către Termoenergetica.

Gabriela Firea a manifestat tot timpul dezinteres pentru infrastructura critică a Capitalei prin neonorarea obligațiilor asumate de către PMB, condamnând RADET la faliment, periclitând grav situația Termoenergetica și compromițând termoficarea din București.

Reamintim pe această cale, că Termoenergetica înregistrează datorii restante față de ELCEN în sumă de aprox. 400 milioane de lei, situație ce pune în pericol furnizarea agentului termic în sezonul rece viitor”, a adăugat compania.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW