Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Efectul măsurilor fiscale: băncile cresc comisioanele / Reacția premierului Ciolacu: Este intolerabil

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 noiembrie 2023

După ce Guvernul a decis limitarea tranzacțiilor cash de la 1 noiembrie și impunerea unei suprataxe de 1% pe cifra de afaceri a băncilor, Banca Transilvania a anunțat că va majora, începând cu 1 ianuarie 2024, comisioanele pentru firme și populație, relatează Profit.ro.

Banca Transilvania, va majora mai ales comisioanele pentru operațiunile la ghișeu.

Astfel, în relația cu persoanele fizice, comisionul de retragere numerar de la ghișeu este majorat de la 0,5% sau minimum 5 lei la 0,9% sau minimum 9 lei pentru sumele mai mici de 50.000 de lei. În cazul firmelor, comisionul se majorează de la 0,8% (minimum 10 lei) la 1% (minimum 10 lei). Majorări similare sunt și în cazul retragerilor de valută.

Banca va crește și comisionul de depunere numerar la ghișeu cu jumătate de la 10 lei la 15 lei, în cazul persoanelor fizice. În cazul firmelor, comisionul crește de la 0,3% (minimum 10 lei) la 0,5% (minimum 20 de lei). Totodată, comisionul pentru plăți intrabancare cu ordin de plată la ghișeu este majorat de la 5 la 10 lei, pentru ambele categorii de clienți.

Totodată, comisionul pentru plăți interbancare va fi majorat de la 10,5 la 20 de lei pentru plățile sub 50.000 de lei, respectiv de la 16 la 30 de lei pentru plățile peste această valoare, în cazul firmelor, în timp ce creșterea este de la 9 sau 20 de lei la 15 sau 25 de lei pentru persoanele fizice.

Ciolacu: Este intolerabil

Într-o postare pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu a criticat decizia de majorare a comisioanelor.

„Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să creşti artificial comisioanele bancare! Nu voi renunţa niciodată la lupta împotriva evaziunii. Şi nu voi renunţa să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preţ”, a scris premierul într-o postare pe Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW