Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


 Efectele pozitive ale pandemiei de coronavirus: Poluarea la nivel mondial a ajuns la un nivel record

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 30 aprilie 2020 Etichete: , ,

Pandemia de coronavirus a avut și efecte pozitive. Ne referim aici la mediu și la gradul de poluare care a scăzut semnificativ în multe țări în care au fost impuse restricții de circulație. Cifrele arată că emisiile de carbon, la nivel global, vor cunoaşte în acest an o scădere record de 8%,

Emisiile de carbon vor ajunge, astfel, la nivelul înregistrat în urmă cu 10 ani, de 2.6 gigatone, se arată într-un raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE).

Potrivit raportului, până la mijlocul lunii aprilie, ţările în care s-au impus măsuri stricte de izolare socială, au cunoscut o scădere de 25% pe săptămână, în privinţa cererii de energie.

În ceea ce privește statele care au impus restricţii mai ușoare privind circulația persoanelor au înregistrat o scădere de 18%.

Agenția trage un semnal de alarmă și spune că după perioada carantinei nivelul poluării ar putea creşte brusc

Pe de altă parte, raportul AIE arată că, odată cu scăderea emisiilor poluante, scade şi cererea globală de electricitate.

Pentru anul 2020 se preconizează o scădere cu 5% a acestei cereri – cea mai mare scădere înregistrată la nivel planetar de la Marea Criză Economică din anii 1930.

Cea mai mare scădere, de 8%, o înregistrează industria cărbunelui. Din acest punct de vedere, cea mai afectată ţară este China, se arată în raport.

De asemenea, cererea de petrol a cunoscut şi ea o reducere semnificativă, de 5%, în primul trimestru al anului. Până la finalul anului, scăderea cererii de petrol ar putea atinge procentul de 9%.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW