Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Efectele deciziei luate de conducerea PNL: Pleacă Ludovic Orban din partid, plec și eu

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 noiembrie 2021

Ionel Dancă și-a anunțat vineri, 12 noiembrie, demisia din Partidul Național Liberal, după ce conducerea PNL a decis să îl propună pentru excludere pe fostul președinte Ludovic Orban.

Pleacă Ludovic Orban din PNL, plec și eu! Este clar: cine critică echipa distrugătoare de conducere a PNL, care a îngenuncheat partidul și a dus România la picioarele PSD, este exclus din PNL”, a scris Ionel Dancă, pe Facebook.

Deputatul care și-a dat demisia și din grupul parlamentar al PNL susține că nu poate accepta „trădarea și bătaia de joc a românilor”, acuzându-i pe Klaus Iohannis și pe actuala conducere a liberalilor că dau guvernarea țării pe mâna PSD.

Excluderea lui Ludovic Orban din PNL înseamnă să scoți spiritul liberal din PNL care a luptat întotdeauna pentru o dezvoltare liberală și democratică a României fără PSD(…) Din păcate, o gașcă de nevertebrate politice, de lichele și trădători, de impostori și bufoni, instalată totalitar la conducerea PNL de către președintele Klaus Iohannis, distruge Partidul Național Liberal și își bate joc de români, predând guvernarea și țara la PSD”, a explicat deputatul neafiliat.

Fostul șef al Cancelariei prim-ministrului, din Guvernul Orban, a precizat că va lupta în continuare pentru o nouă politică națională liberală care să le ofere românilor încrederea într-o guvernare de dreapta.

Mai gravă decât distrugerea celui mai frumos partid istoric din România este distrugerea speranței într-o guvernare de dreapta care să dezvolte România, așa cum așteaptă românii de mulți ani(…)Indiferent de nume și de siglă, suntem și rămânem liberali, pentru România până la capăt”, a adăugat Dancă.

Context

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a votat vineri, 12 noiembrie, să propună excluderea fostului președinte al formațiunii Ludovic Orban. Precizăm că o decizie privind excluderea lui Ludovic Orban din PNL trebuie luată de Consiliul Național.

La scurt timp după încheierea ședinței, Orban a anunțat că își va înființa un nou partid politic, însă nu a oferit mai multe detalii.

Orban este și cel care a dat tonul plecărilor din grupul parlamentar PNL, după ce și-a anunțat demisia marți, 26 octombrie.

Acesta a fost urmat de alți 16 membri PNL: Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Luminiţa Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiașu, Ion Iordache, Violeta Alexandru și Adrian Miuțescu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW