Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Educatoare dintr-un centru rezidenţial al DGASPC Buzău, infectată cu coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 iunie 2020 Etichete: , , ,

O educatoare dintr-un centru rezidențial al DGASPC Buzău a fost infectată cu coronavirus. Femeia a fost depistată la testările periodice care se fac personalului din centrele de protecție socială.

Femeia în vârstă de 51 de ani se afla acasă când i-a fost prelevat testul, însă în urmă cu câteva zile fusese la serviciu. Potrivit DSP Buzău, femeia este asimptomatică.

Reprezentanţii DGASPC Buzău au transmis că 50 de teste prelevate la nivelul centrului rezidenţial sunt negative şi că două colege de tură ai educatoarei au intrat în izolare la domiciliu.

„Două persoane, colegi de tură ai educatoarei, au intrat imediat în izolare la domiciliu. La nivelul centrului, conform măsurilor stabilite de Direcţia de Sănătate Publică Buzău, a fost realizată dezinfecţia întregii clădiri, s-au creat circuite separate pentru copiii/ tinerii rezidenţi şi personalul de îngrijire şi asistenţă (atât pentru accesul la dormitoare, cât şi pentru servirea mesei), se realizează triajul personalului la intrarea în tură şi se derulează permanent acţiuni de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor şi a obiectelor. Accesul în cadrul centrului este restricţionat”, a transmis Roxana Kovacs, purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău, citată de news.ro.

De asemenea, tot sâmbătă, DSP Buzău a raportat un nou caz de îmbolnăvire cu coronavirus în rândul personalului medical din Spitalul Județean Buzău. Este vorba despre o asistentă de 44 de ani care îşi desfăşura activitatea pe Secţia UPU-Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, care este de asemenea asimptomatică.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW