Educație pentru sănătate, disciplină obligatorie pentru elevii români. Inițiativa este susținută de ministrul Sănătății
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că elevii români ar trebui să aibă în programa școlară „Educație pentru sănătate”, disciplină obligatorie. Astfel, poartă discuții cu ministrul Educației, Ligia Deca, pentru ca inițiativa să prindă contur.
„Educaţia pentru sănătate nu înseamnă doar educaţie sexuală, înseamnă un concept care trebuie predat de personal didactic instruit în acest sens, adaptat vârstei copilului. Cât timp numai 5% dintre părinţi trimit copiii la Educaţie pentru sănătate, care este o disciplină opţională, şi termină doar 2% dintre aceşti copii modulele de educaţie pentru sănătate, nu vom progresa”, a declarat Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.
Oficialul de la Sănătate s-a arătat optimist în ce privește introducerea acestei discipline în mod obligatoriu și consideră că va fi cuprinsă în noul proiect de lege a Educației.
„ Am discutat cu doamna ministru Deca, sper ca această prevedere privind introducerea în curriculă a Educaţiei pentru sănătate să existe. Sper ca în noul proiect al legii învăţământului, la învăţământul preuniversitar să existe această prevedere, sunt optimist„, a precizat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
Până la acest moment, în rândul politicienilor au fost mai multe controverse cu privire la denumirea disciplinei care să le explice elevilor români cum ar trebui să se ferească de bolile cu transmitere sexuală sau cum să prevină sarcinile nedorite.
Potrivit unui raport Eurostat, România înregistrează aproape un sfert dintre mamele minore (23%) din Uniunea Europeană.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Comentarii