Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Echipa militară de la Spitalul Județean de Urgență ,,Sf.Pantelimon” din Focșani a predat conducerea unității medicale unei echipe civile

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 mai 2020 Etichete: , ,

Echipa de la Spitalul Județean de Urgență ,,Sf.Pantelimon” din Focșani și-a încheiat, vineri, misiunea de la unitatea medicală care a fost plasată sub conducere militară pe data de 13 aprilie. 

Echipa de medici militari a fost condusă de colonel medic dr. Alexandru Keresztes. Spitalul Județean de Urgență ,,Sf.Pantelimon” din Focșani a fost plasat sub conducere militară acum aproape o lună, pe data de 13 mai.

„Militarii au desfășurat, în perioada 13 aprilie – 7 mai, mai multe activități cu rol de coordonare, creștere graduală de operaționalizare și de consiliere privind organizarea și desfășurarea acordării de servicii medicale în conformitate cu evoluția epidemiologică în infecția cu SARS Cov 2, pe baza cerințelor formulate de Ministerul Sănătății și adresate Ministerului Apărării Naționale”, transmite MaPn.

Cele mai important activități desfășurate în această perioadă au constat în „identificarea și limitarea vulnerabilităților care privesc accesul în obiectiv și înființarea unui punct unic de acces în obiectiv, crearea unor echipe de instruire privind folosirea corectă a echipamentului de protecție, a personalului medico-sanitar, care vor disemina informațiile recepționate la nivelul secțiilor pentru instruirea ulterioară a personalului medico-sanitar și auxiliar sanitar încadrat pe secții și compartimente medicale”.

Referitor la domeniul resurselor umane, al procedurilor, protocoalelor și dispozițiilor de la nivelul spitalului, „au fost dispuse măsuri pentru identificarea resursei umane afectate de infecția SARS Cov 2 (internați, autoizolați), stabilirea necesarului de personal medical și auxiliar, revizuirea Regulamentul Intern și a Codului de etică și deontologie profesională al spitalului de către membrii Consiliului etic, precum și întocmirea unor noi proceduri operaționale pentru organizarea activității specifice”.

În această perioadă au mai fost luate măsuri pentru înființarea unui sector ATI dedicat pacienților Covid-19, dotat cu 10 paturi și avizat de către DSP Vrancea.

De asemenea, s-a mai procedat la identificarea unor spații pentru pacienții asimptomatici Covid-19, „unde să continue spitalizarea, până la negativare prin 2 teste consecutive, pentru degrevarea cu un număr egal de paturi din secția de Boli Infecțioase, precum și pentru monitorizarea permanentă a stocurilor de materiale, medicamente, biocide și teste rapide detecție de la nivelul secţiilor/compartimentelor spitalului pentru 30, 45, respectiv 90 zile”.

Ministerul Apărării transmite că toate planurile, procedurile și măsurile luate la nivelul spitalului  permit funcționarea acestuia, în condiții optime, până la încheierea pandemiei.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW