Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Echipa militară de conducere a Spitalului județean din Deva și-a încheiat misiunea

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 7 mai 2020 Etichete: , , ,

Misiunea echipei militare care a fost desemnată să conducă Spitalul Județean de Urgență Deva s-a încheiat. Medicii militari au predat, joi, conducerea unității medicale unei echipe manageriale civile.

Echipa militară de la Deva a fost condusă de locotenent – colonelul medic Constantin Marinel Vlase.

Cât timp spitalul s-a aflat sub conducere militară, s-a procedat la comasarea anumitor secții și regruparea acestora pe anumite paliere, astfel încât circuitele epidemiologice și fluxul de pacienți să fie eficientizate.

De asemenea, ministerul Apărării menționează că în această perioadă „au fost constituite stocuri de materiale sanitare și echipamente individuale de protecție, iar activitatea de distribuție a bunurilor materiale s-a executat eșalonat către secțiile spitalului”.

„Totodată, au fost reconfigurate spațiile de depozitare a acestora pe categorii de bunuri și a fost efectuată instruirea personalului pe linia echipării/dezechipării echipamentelor de protecție individuală”, precizează MaPn.

Conducerea unității medicale a fost preluată de o echipă militară pe data de opt aprilie.

La momentul preluării, echipa managerială a dispus dezinfecția terminală în spațiile interioare și exterioare ale spitalului și configurarea circuitelor funcționale.

„În urma adoptării acestor măsuri, spitalul a devenit operațional, în data de 13 aprilie, și a avut capacitatea de a gestiona toate solicitările de internare a pacienților confirmați SARS COV 2.

De asemenea, de la data ieșirii spitalului din carantină și reluarea activității medicale specifice, nu au mai fost înregistrate cazuri de infectare în rândul personalului medical, iar începând cu data de 1 mai, numărul pacienților vindecați și externați a depășit constant numărul celor internați„, menționează Ministerul Apărării, ca reușite ale echipei de medici militari.

Scrisoare de mulțumire din partea prefectului de Hunedoara

„Scrisoare deschisă din partea prefectului județului Hunedoara 

Adresată domnului Nicolae-Ionel CIUCĂ
Ministrul Apărării Naţionale

Domnule ministru,

La încheierea cu succes a misiunii de management medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență Deva, Instituția Prefectului vă transmite mulțumirile locuitorilor județului Hunedoara pentru pentru profesionalismul si dedicarea de care a dat dovadă echipa de medici militari, formată din:

Locotenent-colonel medic Vlase Constantin Marinel – manager
Maior medic Țambrea Bogdan Ion – director medical
Locotenent-colonel Ciopei Ioan-Cătălin – director administrativ
Locotenent-colonel Vartolomei-Malenovschi Mihaiel-Sorin – ofițer de stat major

Vă transmitem, domnule ministru, respectul și considerația noastră pentru eforturile pe care ofițerii Ministerului Apărării Naționale le-au depus pentru restabilirea funcționalității normale a unității medicale hunedorene.

Totodată, vă comunicăm că echipa militară de conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva și-a exprimat aprecierea față de reacția solidară a societății civile, iar noi suntem convinși că profesionalismul și deschiderea de care a dat dovadă a transmis încredere, speranță și siguranță locuitorilor Devei și ai județului Hunedoara.

Cu stimă,
Vasilică Potecă
Prefectul Județului Hunedoara”

sursa foto: cugetliber.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW