Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Echipă de experți din Danemarca, la Institutul Balș. Dr. Marinescu: De săptămâna viitoare se vor ocupa efectiv de pacienți

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 22 octombrie 2021

O echipă formată din doi experţi din Danemarca se află în București şi analizează situaţia de la Institutul „Matei Balş” din Capitală, în ceea ce priveşte creşterea numărului de paturi de Terapie Intensivă, a anunțat vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful DSU. În plus, săptămâna viitoare vine în țară o echipă medicală din Danemarca pentru a activa în această unitate medicală, după cum a precizat Dr. Adrian Marinescu pentru Main News.

„Cel mai important lucru care se întâmplă pe linia activării paturilor ATI: a sosit o echipă de doi experți din Danemarca, au aterizat deja la București, ei vor analiza situația la Matei Balș în privința creșterii numărului de paturi ATI, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să vină prima echipă medicală din Danemarca care va activa în ‘Matei Bals’ dacă vor considera că toată situația este ok. Mai avem și o echipă de medici din Republica Moldova care activează la Iași. Suntem în discuții și cu alte țări și așteptăm confirmări”, a declarat secretarul de stat în MAI după ședința de guvern de vineri, 22 octombrie.

La rândul său, directorul medical Institutului Matei Balș din Capitală a precizat că în România vor veni și medici, și asistente din Danemarca.

„Este o echipă de terapie intensivă, care ne va ajuta numai pentru a putea extinde terapia intensivă. Adică într-o situație atât de complicată cum este cea de acum vom avea mai multe paturi. Acest lucru se va întâmpla de săptămâna viitoare. Până atunci, deja au venit doi experți de acolo, ne ocupăm de partea logistică în aceste zile. Și astăzi am fost cu ei în spital, vom continua inclusiv în weekend.

Iar săptămâna viitoare, probabil de miercuri, vom începe efectiv, se vor ocupa efectiv de pacienți. Îi așteptăm cu toate forțele. Vin și medici, și asistente medicale. Aici vom vedea exact ca număr. Probabil că va fi un personal medical care va acoperi în mare parte un set de ATI de 16 paturi”, a declarat pentru Main News medicul Adrian Marinescu.

Detaliile urmează a fi stabilite în zilele următoare.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW