Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


E oficial: Militarii, jandarmii și polițiștii români care participă la misiuni în teatrele de operații vor primi diurne mai mari

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 28 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Militarii, jandarmii și polițiștii români care desfășoară misiuni în teatrele operaționale vor primi diurne majorate, urmând să ajungă la valoarea banilor primiți în prezent de personalul statelor aliate României, potrivit unei hotărâri de Guvern oficializate luni.

Mai exact, potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial, diurna celor care participă la misiuni în afara granițelor țării este de până la 140 de euro/zi.

Astfel, cei care participă la misiuni de apărare colectivă, de răspuns la crize și misiuni de pace primesc diurnă în valută în valoare de:

-ofițerii – 140 de euro/zi;

-maiștrii militari, subofițerii, agenții de poliție și agenții de poliție penitenciară – 130 de euro/zi;

-alte categorii de personal – 120 de euro/zi.

Pe de altă parte, potrivit avocatnet.ro, cei care participă la misiuni umanitare în afara țării beneficiază de următoarea sumă:

-ofițerii – 70 de euro/zi;

-maiștrii militari, subofițerii, agenții de poliție și agenții de poliție penitenciară – 65 de euro/zi;

-alte categorii de personal – 60 de euro/zi.

În trecut, toți cei care participau la misiuni în străinătate primeau o diurnă de 45 de euro pe zi, fără a se face diferența între cei care participau la misiuni militare sau de pace și cei care participau la misiuni umanitare.

Cum a fost inițiată Hotărârea de Guvern

Hotărârea de Guvern a fost inițiată ca urmare a discuțiilor avute cu militarii și jandarmii români, în timpul vizitei din Afganistan în luna decembrie. Adoptarea Hotărârii de Guvern a ținut cont și de faptul că, în ultima perioadă, contextul de securitate din teatrele de operații în care desfășoară misiuni personalul român s-a modificat semnificativ, riscurile la care sunt supuși aceștia crescând”, potrivit comunicatului de presă MAI.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW