Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


E oficial: Bugetarii vor primi vouchere de vacanță până în 2026

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 17 decembrie 2021

Guvernul a adoptat în ședința de vineri, 17 decembrie, ordonanța de urgență privind modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, care prevede acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar.

Tichetele de vacanță rămân la suma de 1.450 lei și vor fi acordate până la data de 31 decembrie 2026.

„Astăzi, în cadrul ședinței de guvern, a fost promovată reluarea acordării voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar. Ținta reglementării a fost atât asigurarea refacerii capacității de muncă și creșterea productivității beneficiarilor, cât și stimularea dezvoltării turismului intern.

Subliniez acest lucru, pentru că această măsură trebuie să fie corelată cu asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Din acest motiv, actul normativ adoptat exclude de la posibilitatea acceptării acestor vouchere de vacanță pe acei operatori economici care au o conduită neconformă cu reglementările fiscale și urmărește, în perspectivă, creșterea gradului de colectare a creanțelor bugetare”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, citat într-un comunicat al Executivului.

În perioada 2022 – 2026, voucherele de vacanță urmează să fie emise doar pe suport electronic.

De menționat este că în contextul pnademiei, a fost necesară și prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în ianuarie 2019 – decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 30 iunie 2022.

„Decizia a fost luată în condițiile în care o parte dintre vacanțele achiziționate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător. De asemenea, măsura va încuraja practicarea turismului intern în extrasezon”, a punctat Guvernul.

Foto: Captură site Guvern

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW