Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


După doi ani, Tudorel Toader acuza presiuni ale lui Marian Oprișan pentru OUG de amnistie si grațiere. Fostul baron de Vrancea susține ca este o răzbunare din cauza unui imobil

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2021

Fostul ministrul al justiției, Tudorel Toader, a publicat luni pe pagina personală de Facebook un presupus mesaj pe care l-ar fi primit de la Marian Oprișan, în urmă cu doi ani, în care fostul șef al CJ Vrancea îl anunță că va cere revocarea sa, pe motiv că nu a promovat o OUG pentru amnistie și grațiere. Contactat de Mainnews.ro, fostul „baron” de Vrancea a negat acest lucru și l-a acuzat pe Tudorel Toader că încearcă să se răzbune pentru că nu ar fi de acord cu repartizarea fostului sediu al Prefecturii Putna către Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, condusă de Toader. 

„aprilie 2019! mesaj telefonic primit de la Marian Oprișan: ‘Domnule ministru, vă rog să nu vă supărați, vreau să știți de la mine. Astăzi avem CEX și voi cere revocarea dvs din funcție. Nu ați promovat OUG pentru grațiere și amnistie, nu ați promovat OUG pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală. Așa nu mai putem continua’. A procedat întocmai!”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Marian Oprișan neagă

Pe de altă parte, fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea a negat că i-ar fi dat un astfel de mesaj lui Tudorel Toader și îl acuză pe acesta că încearcă să se răzbune pentru că nu ar fi permis ca fostul sediu al Prefecturii Putna să fie utilizat de Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

„Nu intru în polemică cu domnul Toader Tudorel. Motivul pentru care face această mizerie este că sunt împotrivă, ca și Consiliul Județean Vrancea să repartizeze fostul sediu al Prefecturii Putna, o bijuterie arhitectonică, subsidiarei universității domniei sale (n.r. – Universitatea Alexandru Ioan Cuza). Nu poți să dai sediul unei instituții în care intră oameni care nu pot fi controlați, pentru că este o valoare a patrimoniului”, a declarat Marian Oprișan pentru Mainnews.ro.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW