Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


După decizia CCR, Călin Popescu Tăriceanu cere demisia președintelui Iohannis/Președintele a atras poporul într-o aventură nesăbuită

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 18 iulie 2019 Etichete: , ,

Președintele senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cere demisia președintelui României, Klaus Iohannis. Asta după ce Curtea Constituțională a decis că nu se poate interzice prin Constitușie grațierea și amnistia. 

Tăriceanu îl acuză pe Klaus Iohannis că „a atras poporul într-o aventură nesăbuită, momindu-l să facă un joc împotriva democrației însăși”.

În opinia lui Tăriceanu, amnistia și grațierea înseamnă clemența față de oameni aflați în situații speciale și le consideră a fi drepturi câștigate de care nici comuniștii nu s-au atins.

Tăriceanu mai spune că, deși partidele de la putere au știut că CCR va declara neconstituționale aministia și grațierea, totuși, Parlamentul a inițiat proiectele de lege care să pună în aplicare rezultatele referendumului. Unul dintre proiectele de lege ajuns astăzi în dezbatere la CCR este semnat chiar de Calin Popescu Tăriceanu.

Mai jos, textul integral al mesajului lui calin Popescu Tăriceanu

În urmă cu puține ore, Curtea Constituțională a invalidat propunerea președintelui Klaus Iohannis privind interzicerea amnistiei și a grațierii pentru persoane acuzate de corupție. E important de precizat că a existat unanimitate cu un scor de 8-0! Asta spune totul despre cât de constituțională a fost ințiativa dlui Klaus Werner Iohannis!
Decizia CCR este de o maximă gravitate și nu poate rămâne fără urmări pe măsură.
Ea denotă că președintele Klaus Iohannis a atras poporul într-o aventură nesăbuită, momindu-l să facă un joc împotriva democrației însăși. Pentru că amnistia și grațierea – însemnând clemența față de oameni aflați în situații speciale – sunt măsuri care s-au născut odată cu istoria, acum mii de ani și nimeni nu și-a permis vreodată, nici chiar comuniștii, să le știrbească.
Klaus Iohannis nu are nicio scuză: a fost prevenit. După ce și-a anunțat intențiile s-au scris nenumărate articole și analize, s-au tras semnale de alarmă de către specialiști, a fost tras de mânecă până și de susținători ai lui.
Am făcut-o și noi în repetate rânduri, dar fără să-l înduplecăm. Parlamentul României a respectat votul de la 26 mai și a propus proiecte de legi care să pună în practică dorințele dlui Iohannis, chiar dacă a avertizat că inițiativele sunt în afara legii fundamentale.
Nimic nu l-a impresionat, nimic nu l-a abătut din drumul spre satisfacerea egoistă, meschină, a intereselor politico-electorale proprii.
Klaus Iohannis a reușit să pună voința poporului român în cea mai delicată, mai gravă poziție cu putință, aceea de a se exprima împotriva unor reguli aproape sacre ale statului de drept, întâlnite în toate țările civilizate ale lumii.
Klaus Iohannis nici măcar nu a lăsat poporul să aleagă cum crede de cuviință, ci a cerut răspicat și neîncetat poporului să aleagă așa cum vrea președintele: cine nu e cu mine, e împotriva mea!
Klaus Iohannis a târât în aventura lui și Parlamentul României, nevoit să se implice în transpunerea în viață a ideilor Marelui Cârmaci.
Pentru gravele tentative de abatere a României de la normele statului de drept universal, anihilate azi de Curtea Constituțională, președintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze necondiționat și imediat din funcție.
Imediat însemnând imediat!

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW