Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Dumitru Coarnă, replică pentru deputații scandalagii: Eu am grijă de polițiști, îi apăr de tipul ăsta de comportament. Este o diferență între atitudinea celor doi și a lui Spartacus?

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 7 iulie 2020 Etichete: , ,

Liderul Sindicatului Național al Polițiștilor, Dumitru Coarnă, a reacționat după incidentul din noaptea de luni spre marți din București, unde deputații PSD, Adrian Solomon și Irinel Stativa au pornit un scandal la un fast-food din Sectorul 3 al Capitalei. Unul dintre parlamentari nu a vrut să poarte masca de protecție, motiv pentru care au fost chemați polițiștii, moment în care social-democrații ar fi început să înjure și să afișeze o atitudine sfidătoare față de oamenii legii. Mai mult, unul dintre deputați le-ar fi spus polițiștilor că va vorbi cu Coarnă pentru a „avea grijă” de polițiști. 

Dumitru Coarnă susține că nu este nicio diferență între atitudinea celor doi social-democrați și atitudinea pe care a avut-o Vasile Badea, zis „Spartacus”, bărbatul din Rahova, care a avut o atitudine nepotrivită la adresa polițiștilor.

„Eu am grijă de polițiști în sensul că îi protejez, îi apăr de tipul ăsta de comportament. Eu am în permanență grijă ca polițiștii, membrii de sindicat și nu neapărat să fie protejați pentru apărare calificată și un punct de vedere obiectiv în conflicte de tipul ăsta. Este o diferență între atitudinea celor doi și a lui Spartacus? Nu cred că un parlamentar, un deputat, un senator, un membru al Guvernului, printr-o atitudine de tipul ăsta face să crească încrederea în reglementare și în lege și în atitudine socială în general. Acest lucru face să diminueze încrederea, în Guvern, în Parlament și în instituțiile pe care noi le trimitem să ne conducă cu cinste. Eu nu sunt de acord cu tipul ăsta de comportament și l-am catalogat ca atare întotdeauna”, a declarat Dumitru Coarnă pentru mainnews.ro.

Sindicalistul susține că în anul 2017 a mai avut o discuție aprinsă cu Adrian Solomon, președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, în cadrul căreia social-democratul a manifestat același comportament și aceleași ironii la adresa polițiștilor.

„Eu am avut multe discuții cu domnul Solomon și probabil de aceea a invocat numele meu. În 2017 ne-am certat la propriu în Comisia de Muncă, am și blocat comisia pentru că efectiv prin niște reglementări diminuau extrem de mult drepturile salariale, practic eram puși într-o zonă extrem de delicată și de complicată prin trei patru articole cu plafonări și definiții ale salariului de funcții. Am avut o intervenție extrem de virulentă la adresa domnului Solomon, a și blocat atunci comisia.

Exact tipul ăsta de comportament l-a avut și în Comisia de Muncă, îmi spunea că el ne plătește salariile, că suntem slab pregătiți, că nu ne comparăm cu medicii, pentru mine nu e nimic nou”, a mai precizat Coarnă.

Dumitru Coarnă critică dur comportamentul conducătorilor României din perioada pandemiei, spunând că aceste atitudini îi fac pe oameni să nu mai creadă în ce transmit oficialii despre coronavirus.

„Oamenii de un anumit nivel intelectual, pentru că totuși vorbim de parlamentari, trebuie să aibă un alt tip de comportament, trebuie să aibă grijă și pe unde calcă pentru că de acolo de la nivelul lor ei sunt făuritorii legii, ei reglementează.

Parlamentul României prin cei doi, trei, cinci parlamentari care au încălcat legea cu privire la aceste dispoziții obligatorii, ei nu le respectă, guvernanții nu le respectă, ei stăteau la țigări, la cafele, la whiskey în sediul Guvernului fără nicio jenă. Atunci ce încredere să avem noi în acești oameni?

De aia nimeni nu mai are încredere în ce spun ei cu privire la epidemia asta. Dacă avem un eșec în ceea ce înseamnă combaterea epidemiei, eșecul este de încredere, în Guvern, în Parlament, în instituțiile de conducere ale statului român”, a încheiat Coarnă.

Context

Deputații PSD Adrian Solomon și Irinel Stativa au fost amendați cu 1 600 respectiv 1 000 de lei după ce au pornit un scandal la un fast-food din Sectorul 3 al Capitalei.

Scandalul ar fi pornit de la faptul că unuia dintre parlamentari i s-a atras atenția că nu purta mască în interiorul unui restaurant fast-food din centrul Capitalei. Polițiștii au intervenit, moment în care cei doi deputați de la PSD ar fi început să înjure și să afișeze o atitudine sfidătoare. Irinel Stativa neagă aceste lucruri și spune că a încercat că aplaneze conflictul. Mai multe detalii AICI.

„Nu meritați hainele statului.

Nu vă cunoașteți locul în ierarhie.

Am eu grija să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi.

Eu va plătesc salariile.

Nu am ce sa vorbesc cu voi că aveți trei luni de școală”, ar fi câteva din replicile adresate de parlamentari polițiștilor, conform unor surse.

„În această dimineața, o patrula a Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost solicitată de agenții de paza ai unui restaurant de tip fast-food din sectorul 3, să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecție, având un comportament recalcitrant. Polițiștii au depistat persoana în cauza, iar în urma discuțiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora. Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul sau a manifestat un comportament similar. Cei doi băbați au fost sancționați contravențional cu două amenzi în valoare totală de 2600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”, a informat, marți dimineață, Poliția Capitalei.

Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW