Thursday, February 29, 2024
Jurnalism corect


Dumitru Buzatu rămâne după gratii. Tribunalul Vaslui i-a prelungit mandatul de arestare

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 2 februarie 2024

Tribunalul Vaslui a hotărât vineri prelungirea cu încă 30 zile a mandatului de arestare emis pe numele președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu. Decizia nu este definitivă. 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au finalizat cercetările și l-au trimis în judecată pentru luare de mită, în decembrie 2023, pe Dumitru Buzatu. Povestea începe în anul 2019, atunci când Consiliul Județean Vaslui, condus de Dumitru Buzatu a încheiat contractele pentru modernizarea drumului Bârlad – Laza – Codăești. Două dintre acestea au fost câștigate de Soragmin SRL din Murgeni, firmă controlată de Emil Savin, zis Farmazon, pentru suma de 70,7 milioane lei, fără TVA. În acte firma este deținută, prin intermediul unei alte societăți, de fiicele lui Savin, Cristina Șelaru și Stela Mirabela Popică. Aceasta din urmă este soția deputatului PSD, Eduard Popică.

Potrivit DNA, în cursul anului 2021, în condițiile în care lucrările erau finalizate în proporție de 80%, între Savin și Buzatu ar fi apărut neînțelegeri referitoare la plata facturilor, în cuantum de circa 15 milioane lei (3 milioane euro) și implicit la cuantumul mitei care trebuia remisă acestuia din urmă. În cele din urmă, Farmazon l-a denunțat pe Buzatu.

Afaceristul l-a invitat pe Buzatu la restaurantul său din Cârja, lângă Murgeni, iar în urma discuțiilor i-a dat șefului CJ Vaslui suma 1,25 milioane lei, reprezentând circa 10% din ce are de recuperat de la instituția condusă de acesta. Tot atunci au intervenit și procurorii, care l-au prins pe Buzatu cu banii în portbagaj.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW