Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Dubă cu explozibili transportaţi din Ucraina, prin România, în Rusia. Încărcătura explozivă era camuflată în baterii auto

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 5 februarie 2024

Serviciul de Securitate de Stat al Georgiei a anunțat luni, 5 februarie, că a confiscat un transport clandestin de explozibili cu destinația orașului rus Voronezh trimis din portul ucrainean Odesa, via România, Bulgaria şi Turcia, notează Reuters.

Încărcătura explozivă, camuflată în baterii auto, ar fi sosit în Georgia într-un minivan deținut de un ucrainean și urma să fie transportată la Voronej, Rusia.

În 2022, anchetatorii ruși au spus că un camion încărcat cu explozibili folosit într-un atac care a avariat grav Podul Crimeei în acel an a intrat în Rusia din Ucraina pe o cale similară.

Georgia, acuzată că ar avea o poziţie pro-rusă tacită

Serviciul de securitate SBU al Ucrainei, care și-a revendicat responsabilitatea pentru o serie de atacuri asupra țintelor rusești, nu a comentat cazul.

Guvernul Georgiei, care spune că se opune invaziei Ucrainei de către Rusia și că vrea să se asigure că nu se revarsă pe propriul teritoriu, s-a confruntat cu acuzații de a fi tacit pro-rus de la izbucnirea războiului pe scară largă în februarie 2022.

Sursă foto: Poliția de Frontieră

Comentarii