Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


DSU: Linie telefonică de tip TelVerde pentru suport psihologic şi sprijin social

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 20 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

O nouă linie telefonică de tip TelVerde va fi funcțională de luni până sâmbătă, de la ora 8:00 până la ora 24:00, pentru persoanele care au nevoie de suport psihologic și sprijin social, dar și pentru cele care solicită informații legate de virusul Covid-19, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), precizând ca apelurile la 112 să fie făcute doar pentru situații de urgență.

Prin proiectul „Voluntarii Împreună” desfășurat la nivelul DSU, va fi pus în funcțiune un nou număr de telefon la care apelanții pot beneficia de suport psihologic și sprijin social. Numărul de telefon 0800070030 poate fi apelat gratuit din orice rețea de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-24:00.

Acest număr este complementar celui dedicat exclusiv informării cetăţenilor despre COVID-19, precum şi platformelor #FiiPregatit şi #CeTrebuieSaFac, respectiv numărul TelVerde 0800800358, înfiinţat în 27 februarie la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

DSU recomandă ca apelurile la numărul unic 112 să fie făcute doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații legate de Covid-19 sau pentru suport psihologic și sprijin social, oamenii să apeleze la cele două numere de telefon, în funcție de informațiile pe care vor să le solicite.

Pentru o bună gestionare a situaţiilor de stres, tensiune, anxietate, singurătate, teamă, care pot interveni pe perioada pandemiei de COVID-19, operatorii TelVerde vor face legătura între apelanţi şi comunităţile suport care fac parte din proiect, astfel încât populaţia să primească răspunsul şi/sau sprijinul aferent situaţiei în care se regăseşte, menţionează DSU.

„Această iniţiativă vine în sprijinul populaţiei României într-un moment dificil în care adaptabilitatea şi rezilienţa psihologică sunt elemente importante pentru echilibrul uman. Particularitatea acestui proiect constă în faptul că regrupează o comunitate diversă, inclusiv experţi, reprezentanţi ai mediului asociativ, minorităţi, persoane cu dizabilităţi”, spune şeful DSU, Raed Arafat, citat în comunicat.

Scopul proiectului „Voluntarii Împreună” este de a centraliza problemele de ordin psiho-emoțional din teritoriu și punerea la dispoziție a unei infrastructuri de voluntari care să fie acoperitoare la nivel național, prevenind astfel riscul apariției unor pseudo-specialişti sau falşi voluntari. Toate entităţile juridice interesate să se alăture acestui proiect pot transmite un e-mail pe adresa voluntar@fiipregatit.ro, urmând a fi contactaţi în cel mai scurt timp, mai menţionează DSU.

Sursa photo/ Medlife

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW