Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


DSU, despre situația comunei carantinate din Prahova: Oamenii pot ieși din localitate pentru a merge la muncă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 iulie 2020 Etichete: , ,

Autoritățile locale au atacat în instanță ordinul șefului DSU prin care s-a dispus carantinarea comunei Gornet din județul Prahova și au cerut daune morale de 500 000 de euro pentru cetățenii cărora le-au fost afectate locurile de muncă din cauza acestei măsuri. Departamentul pentru Situații de Urgență a explicat că cetățenii comunei pot părăsi localitatea pentru a merge la serviciu.

„În baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 40 din 22.07.2020, emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Prahova, în baza evaluării epidemiologice avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, prin care se constata că riscul răspândirii comunitare nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate atinsese peste pragul de 3 cazuri/1000 de locuitori, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, în localitatea Gornet, județul Prahova.

Prin carantinare zonală, conform Legii 136/18 iulie 2020, se înțelege măsura de prevenire a răspândirii bolilor infectocontagioase, prin care se urmărește separarea fizică a persoanelor și activităților, inclusiv limitarea circulației dintr-un perimetru afectat de o boală infectocontagioasă de perimetrele învecinate, astfel încât să se prevină răspândirea infecției sau contaminării în afara acestui perimetru”, arată DSU.

DSU precizează că locuitorii comunei pot părăsi localitatea pentru merge la muncă.

Oamenii „vor prezenta autorităților legitimație de serviciu valabilă, adeverință de salariat eliberată de angajator sau alt document care să ateste activitatea profesională”, potrivit DSU.

Vezi și Ordinul prin care satul Gornet a fost carantinat, atacat în instanță / Primăria cere ca DSU să plătească „daune morale” de 500 000 de euro

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW