Friday, December 3, 2021
Jurnalism corect


DSU a avizat ședința din Parlament pentru învestirea Guvernului Cîțu

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 martie 2020 Etichete: , , ,

Departamentul pentru Situații de Urgență a avizat ședința din Parlament pentru învestirea Guvernului Cîțu care este programată pentru joi, la ora 16.00.

” Prin Hotărârea nr.7 a Comitetului Național pentru Situații de Speciale de Urgentă a fost aprobată Hotărârea nr.9 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul României, prin ca s-a aprobat restricționarea activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și divertisment, in spații închise, cu participarea a peste 100 de persoane, pana in data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire. 

Activitățile enumerate mai jos au avut ca scop interzicerea aglomerărilor de persoane pentru Sali de cinematograf, Sali de spectacol, Sali de teatru, Sali, sali de conferințe, ateliere de lucru, concursuri/antrenamente sportive, slujbe in biserici/mănăstiri etc.

Prevederile de mai sus nu fac referire la activitățile autorităților publice esențiale ale României care, conform Constituției, au rol de reglementare și guvernare a țării.

Având în vedere aspectele menționate mai sus precum și faptul ca in acest moment nu au fost dispuse măsuri excepționale la nivel național in cazul pandemiei cu Covid 19, avizăm desfășurarea ședinței comune a Camerei Deputaților și Senatului in data de 12.03.2020″, se arată în decizia DSU.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a solicitat aprobarea Departamentului pentru Situații de Urgență și a Direcției pentru Sănătate Publică a ședinței din Parlament care era programată astăzi.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW