Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


DSP București, măsuri de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 / Când vor fi discutate de Comitetul pentru Situații de Urgență

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 5 octombrie 2020 Etichete: ,

Ca urmare a creșterii numărului de infectări de coronavirus, DSP București a propus, luni, Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, închiderea restaurantelor, interzicerea evenimentelor private în restaurante și cafenele, dacă participă peste 50 de persoane sau interzicerea procesiunilor religioase în spații deschise. Printre celelalte măsuri propuse de DSP se numără purtarea măștii de protecție în jurul școlilor, pe o distanță de 100 de metri sau interzicerea staționării în apropierea lăcașelor de cult.

Măsurile propuse de DSP București vin în contextul în care rata incidenței cumulate, calculată la 14 zile, în Capitală, este de 1.86 și au ca scop limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit news.ro.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență se va întruni marți pentru a analiza propunerile DSP.

Măsurile propuse de DSP București:

  • Interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente.
  • Interzicerea organizării de evenimente private în restaurante şi cafenele, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.
  • Obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul unităţilor de învăţământ, pe o distanţă de 100 de metri.
  • Interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • Interzicerea organizării şi desfăşurării de procesiuni religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult.
  • Intensificarea acţiunilor de control în transportul în comun, pieţe, târguri, piscine interioare.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW