Tuesday, January 18, 2022
Jurnalism corect


Drumul Expres Craiova-Pitești: Încep lucrările pe Lotul 3 Slatina – Colonești / Drulă: Avem promisiunea că ar putea fi gata în 2022

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 12 martie 2021

Cătălin Drulă a anunțat că autorizația de construire pentru Lotul 3 Slatina – Colonești al Drumului Expres Craiova – Pitești a fost semnată vineri. Asocierea de firme controlate de Dorinel Umbrărescu a promis că execuția lucrărilor ar putea fi finalizată în 2022, susține ministrul Transporturilor.

Încă un pas important pentru finalizarea drumului expres Craiova-Pitești: astăzi am semnat autorizația de construire pentru Lotul 3 Slatina – Colonești, cu o lungime de 31,7 km. ÎNCEP LUCRĂRILE! Constructorul aici este aceeași firmă românească care s-a mobilizat exemplar și pe Lotul 2 Slatina-Balș al proiectului, unde lucrările sunt în grafic și sunt preconizate să se încheie la finalul anului”, a anunțat Cătălin Drulă, pe Facebook.

Contractul, în valoare de 670 de milioane de lei, a fost semnat pe 16 septembrie 2020, chiar dacă erau contestații nesoluționate pe rolul Curții de Apel București.

CITEȘTE ȘI: CNAIR semnează contractele cu Dorinel Umbrărescu pentru tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova – Pitești, deși sunt contestații în instanță / Cătălin Drulă: Acesta este o practică întâlnită și în Germania

Chiar dacă perioada de execuție a lucrărilor este de 2 ani, avem promisiunea constructorului că acestea ar putea fi gata mai repede, adică în 2022. Cu peste 760 de milioane de lei alocate anul acesta, Drumul Expres Craiova – Pitești este unul dintre cele mai bine finanțate proiecte de investiții din România”, a precizat ministrul.

Stadiul lucrărilor

Drumul Expres Craiova – Pitești are o lungime de 121,115 km și este împărțit în patru tronsoane.

În total, pe Drumul Expres Craiova – Pitești se lucrează acum în plin pe aproape 90km pe loturile 1, 2 și 3. Doar pe lotul 1 mai trebuie finalizate cât de curând exproprierile pe 3km de traseu relocat, pentru a putea începe și acolo lucrările”, susține Cătălin Drulă.

Pe 24 februarie, consorțiul de firme controlat de Dorinel Umbrărescu a câștigat licitația și pentru construcția lotului 4 din Drumul Expres Craiova-Pitești.

Au fost depuse contestații de o firmă chinezească. Așteptăm un răspuns rapid de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și ne dorim să semnăm contractul și pe acest lot cât mai curând”, a spus ministrul Transporturilor.

Tronsonul 3 Slatina – Colonești

Constructor: Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade

Cost: 670,7 milioane lei fără TVA

Finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile

Lungime: 31,75 km

Durata: 36 luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție

Garanția lucrărilor: 10 ani

Tronsonul 4 Colonești – A1 

Constructor: Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade

Cost: 617 milioane lei fără TVA

Finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile

Lungime: 31,88 km

Durata: 36 luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție.

Garanția lucrărilor: 10 ani

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW