Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Drulă: Ne vom opune creşterii abuzive de taxe, inclusiv prin moţiune de cenzură, dacă Guvernul îşi asumă răspunderea

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 24 august 2023

Preşedintele Uniunii Salvați România (USR), Cătălin Drulă, a transmis joi, 24 august, că premierul Marcel Ciolacu nu va merge până la capăt cu asumarea răspunderii pentru pachetul privind reducerea cheltuielilor bugetare. Liderul opoziţiei anunţă că USR va iniţia o moţiune de cenzură împotriva guvernului PSD-PNL dacă Marcel Ciolacu îşi asumă răspunderea pentru creşterea taxelor, iar moţiunea de cenzură va reuni toate forţele democratice din Parlament, fără implicarea partidului extremist AUR.

„De aproape trei luni, Marcel Ciolacu este premierul vorbelor. Anunţă acţiuni spectaculoase doar pe vorbe. Dacă avea curaj să desfiinţeze sinecurile şi să oprească risipa, o făcea până acum, dar nu are. Presiunea din partea clientelei de partid e prea mare. A anunţat sesiunea extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, dar nu a făcut-o pentru că nu îndrăzneşte să supere privilegiaţii”, a explicat Cătălin Drulă, conform unui comunicat de presă al USR.

Liderul opoziţiei anunţă că USR va iniţia o moţiune de cenzură împotriva guvernului PSD-PNL dacă Marcel Ciolacu îşi asumă răspunderea pentru creşterea taxelor. Moţiunea de cenzură va reuni toate forţele democratice din Parlament, fără implicarea partidului extremist AUR.

„Vom face evident tot ce ţine de noi să ne opunem creşterilor abuzive de taxe. Dacă va exista această asumare de răspundere, vom chema alaturi de noi toate forţele democratice din Parlament pentru o moţiune de cenzură. USR nu se va alia cu AUR pentru o moţiune de cenzură”, a completat Drulă.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, la începutul ședinței Guvernului de joi, 24 august, că își va asuma răspunderea în Parlament pe pachetul de reformă a aparatului administrativ și măsurile fiscale.

Asumarea răspunderii guvernului este o procedură prin care Guvernul își propune să adopte un proiect de lege sau program fără dezbatere parlamentară. Dacă parlamentarii nu sunt de acord cu propunerea Guvernului, pot depune o moțiune de cenzură pentru a-l demite.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW