Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Dronă ce aparținea de Armata Ucrainei, găsită între Sulina și Sfântu Gheorghe / Explicațiile Ministerului Apărării

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 mai 2022

Epava unei drone ce aparține de Armata Ucrainei a fost găsită, în urmă cu 2 săptămâni, plutind în derivă între Sulina și Sfântu Gheorghe, a anunțat luni, 23 mai, Ministerul Apărării.

Pe 11 mai, Forțele Navale Române au fost sesizate, după ce epava unei drone a fost găsită plutind în derivă la aproximativ 2 mile marine de țărm, într-o zonă situată între Sulina și Sfântu Gheorghe, susține MApN.

Ulterior, Forțele Aeriene Române au identificat epava și au demarat o anchetă pentru a stabili motivul pentru care drona a ajuns în apele teritoriale ale României.

Din primele date a rezultat că epava, care poartă însemnele Forțelor Navale ale Ucrainei, nu avea armament și muniție la bord”, a transmis Ministerul Apărării.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că aparatul de zbor s-a prăbușit în spațiul aerian al Ucrainei, cel mai probabil în jurul datei de 7-8 mai.

Epava a fost ulterior purtată de curenți către apele teritoriale ale României, unde a fost reperată în data de 11 mai”, potrivit MApN.

Autoritățile au demarat procedura prin care vor notifica oficialii ucraineni pentru a le aduce la cunoștință incidentul.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW