Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Dronă americană, lovită de ruși deasupra Mării Negre / Rusia neagă că a provocat prăbușirea dronei UPDATE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 14 martie 2023

UPDATE Ambasadorul Federației Ruse în SUA, Anatoly Antonov, a sosit la Departamentul de Stat din Washington, după ce a fost convocat, potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price.

UPDATE Ministerul rus al Apărării a negat că aeronavele rusești au avut vreo legătură cu prăbușirea dronei americane în Marea Neagră. Mai mult, a spus că avioanele SU-27 nu au folosit armele de la bord, notează The Guardian.

MAE rus susține că militarii din cadrul forțelor sale de apărare aeriană s-au ridicat de la sol pentru a identifica drona, despre care ministerul a spus că se îndrepta „în direcția graniței de stat a Federației Ruse”.

UPDATE Ciocnirea avionului de luptă rus cu drona americană deasupra Mării Negre a cauzat probabil daune și aeronavei rusești, a declarat generalul de brigadă Pat Ryder în cadrul unei conferințe de presă a Pentagonului, citat de The Guardian

UPDATE Președintele american Joe Biden a fost informat cu privire la incidentul care a avut loc în seara zilei de marți deasupra Mării Negre, a transmis purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby, potrivit CNN.

Oficialii americani plănuiesc să contacteze Federația Rusă pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la incidentul „periculos și neprofesionist”, a mai declarat Kirby. Acesta a adăugat și că SUA va continua să opereze deasupra Mării Negre. 

„Dacă mesajul este că vor să ne descurajeze să zburăm și să operam în spațiul aerian internațional, deasupra Mării Negre, atunci acel mesaj va eșua, pentru că asta nu se va întâmpla”, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al SUA.

Știrea inițială

Două avioane de vânătoare rusești au atacat o dronă americană de tip Reaper care opera în spațiul aerian internațional, deasupra Mării Negre, a transmis Comandamentul trupelor americane din Europa, USEUCOM, într-un comunicat de presă. Unul dintre avioanele Armatei Ruse a deteriorat elicea dronei americane MQ-9. Aviatorii americani au fost nevoiți să prăbușească drona în Marea Neagră.

Comandamentul american militar din Europa a transmis că actul Moscovei a fost unul „nesigur și neprofesional”.

„Două avioane rusești Su-27 au efectuat o interceptare nesigură și neprofesională cu o aeronavă MQ-9 fără pilot pentru informații, supraveghere și recunoaștere a forțelor aeriene americane, care opera astăzi în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre

Una dintre aeronavele rusești Su-27 a lovit elicea MQ-9, ceea ce a făcut ca forțele americane să fie nevoite să doboare MQ-9 în apele internaționale. De câteva ori înainte de coliziune, Su-27-urile au aruncat combustibil și au zburat în fața lui MQ-9 într-o manieră nesăbuită, nesănătoasă din punct de vedere ecologic și neprofesională”, se arată în comunicatul de presă citat.

SUA operează drone Reaper peste Marea Neagră încă de dinainte de începutul războiului din Ucraina, folosind drona spion pentru a monitoriza zona, notează CNN

Drona Reaper poate zbura până la o înălțime de aproximativ 15.000 de metri, conform Forțelor Aeriene americane, și are senzorii și capacitățile de a aduna informații și de a efectua recunoașteri pentru perioade lungi de timp, ceea ce o face o platformă ideală pentru a urmări mișcările de pe câmpul de luptă și din Marea Neagră.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW