Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Dragoș Tudorache, președintele executiv al PLUS: Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie imatură a premierului

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 aprilie 2021

Președintele executiv al PLUS, Dragoș Tudorache, a criticat în termeni duri demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al sănătății și a transmis, la rândul său, că Florin Cîțu nu mai beneficiază de sprijinul USR PLUS pentru funcția de prim-ministru.

„Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional. A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune.
Din acest moment, Florin Cîţu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”, a afirmat Dragoș Tudorache.

Tudorache: Vlad Voiculescu a început un proces de reforme

Pe de altă parte, europarlamentarul a lăudat activitatea lui Vlad Voiculescu în fruntea Ministerului Sănătății

„Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține. Amintim între acestea: transparența actului de guvernare, demararea procesului de depolitizare în sănătate, aducerea de profesioniști la casele de asigurări de sănătate și demararea procedurilor necesare construirii de spitale noi.
În al doilea rând, anunțul privind preluare a interimatului de la Sănătate este făcut fără consultarea USR PLUS. Și aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru țară”, a adăugat președintele Dragoș Tudorache.

Lipsa evaluării, motiv de nemulțumire

Totodată, Dragoș Tudorache s-a declarat nemulțumit că Vlad Voiculescu a fost demis printr-o decizie unilaterală, spune el, fără o evaluare reală a activității

„Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nicio evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.
Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme, nu una în care doar le aprobă dar nu le și face”, a mai spus europarlamentarul.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW