Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


Dragoș Tudorache: Nu am nicio îndoială că există o înțelegere subterană între PNL și PSD. Pleacă oamenii lor și vin tot oamenii lor

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 5 februarie 2020 Etichete: , ,

Președintele executiv PLUS, Dragoș Tudorache, susține că nu are nicio îndoială că există o înțelegere „subterană” între PNL și PSD. „Dacă nu este una discutată și negociată, e una simbiotică, moștenită din istoria comună a celor două partide”, precizează Tudorache.

„Dacă reforma statului propusă de PNL este să înlocuim baronii PSD cu cei ai liberalilor, atunci aș zice: NU, mulțumesc.

Asistăm de câteva luni la o preluare tacită a puterii de către PNL, la care PSD reacționează simbolic. Nu am nicio îndoială că există o înțelegere subterană între cele două partide. Dacă nu este una discutată și negociată, e una simbiotică, moștenită din istoria comună a celor două partide”, a scris Dragoș Tudorache pe Facebook.

Europarlamentarul susține că România de astăzi este opera liberalilor și a social-democraților și „este îngrozitor de departe de ceea ce ne dorim”.

„Pleacă oamenii lor și vin tot oamenii lor. Fie că sunt pesediști, liberali sau pedeliști, știm deja ce îi califică și ce pot face. România de astăzi e opera lor și e îngrozitor de departe de ceea ce ne dorim. Să guvernezi nu înseamnă să împarți posturi și să te ții de scaun cât mai mult cu putință. Nu acesta e mandatul pe care l-a primit PNL nici de la propriii votanți și nici de la societate. Actualul executiv – și PNL, ca partid – face aceeași greșeală ca PSD, crezând că guvernarea îi aparține.

Câțiva politicieni noi recrutați și puși de fațadă ca să creadă lumea că există un nou suflu în PNL nu e suficient”, a mai scris Tudorache.

Dragoș Tudorache susține că Alianța USR și PLUS rămâne singura forță politică în stare să înțeleagă că societatea chiar vrea schimbarea clasei politice și a metodelor de lucru.

„Și suntem singurii care credem cu tărie că această schimbare e posibilă, chiar dacă nu facilă. Nimic nu ne poate îndepărta de la idealurile care au dus la apariția USR și PLUS. Alianța e speranța! Am strigat asta în seara de 26 mai 2019, rămâne cât se poate de valabil și în prezent”, a mai scris Dragoș Tudorache.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW