Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Dragnea reclamă că a fost împiedicat să voteze / Fostul șef PSD a depus plângere penală

By Robert Madaianu , in Justitie Politic , at 25 noiembrie 2019 Etichete: ,

Aflat în penitenciar, Liviu Dragnea susține că nu a fost lăsat să voteze în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Fostul șef al social-democraților a depus o plângere penală la Parchetul Sectorului 5, în care reclamă fapte de abuz în serviciu și împiedicarea exercitării dreptului la vot. Prin decizia de condamnare, lui Liviu Dragnea i-a fost interzis dreptul de a fi ales, însă nu și cel de a alege.

„La primul tur de scrutin (…) , una dintre persoanele desemnate de către Secția de votare nr. (…) București să se deplaseze cu urna mobilă la Penitenciarul Rahova, o doamnă care nu și-a declinat identitatea mi-a comunicat că îmi este interzis dreptul de a alege. Eu am spus imediat faptul că atât prin Sentința penală cât și prin Decizia Penală nu mi-a fost interzis dreptul de a alege, însă, nici în aceste condiții nu mi s-a permis să votez.

La cel de-al doilea dur de scrutin (…) atunci când m-am prezentat la locul destinat votării, persoana desemnată de către Secția de votare (…) București să se deplaseze cu urna mobilă la Penitenciarul Rahova, în persoana domnului (…), mi-a comunicat în prezența celorlalți membri ai comisiei de votare că în tableta de la BEC eu, Liviu Nicolae Dragnea, figurez că nu am drept de vot.

Eu i-am comunicat că încă de la primul tur de scrutin am spus faptul că nu mi-a fost interzis dreptul de a alege nici prin Sentința penală și nici prin Decizia Penală și că mi-au fost aplicate prevederile art.64 al. 1 lit 1) teza a II-a VCP, respectiv doar dreptul de a fi ales, nu și dreptul de a alege. I-am prezentat domnului (…) spre conformitate extrase atât din Sentința penală de la fond cât și prin Decizia penală din apel, din care rezultă în mod indubitabil realitatea susținerilor mele. Cu toate acestea , domnul (…) mi-a comunicat că nu se află în imposibilitatea de a-mi permite să îmi exercit dreptul constituțional de a alege, întrucât tableta electronică a BEC indică ca subsemnatul nu am dreptul de a alege”, se arată în reclamația fostului lider al PSD.

Fostul presedinte al Camerei Deputaților susține că i s-au încălcat drepturile constituționale.

„Având în vedere cele de mai sus, consider că mi s-au încălcat drepturile constituționale mai sus menționate prin împiedicarea mea de a-mi exercita dreptul de a alege, persoanele responsabile pentru această situație făcându-se vinovate de săvârșirea infracțiunii prevăzută de art.385 și art. 297 Cod Penal, respectiv Împiedicarea exercitării drepturilor electorale, care dispune:

„ (1) Împiedicarea, prin orice mijloc, a liberului exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani!”

Prin prezenta Plângere vă solicit să dispuneți de urgență remedierea situației create, precum și tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de încălcarea drepturilor mele fundamentale”.

Condamnarea lui Liviu Dragnea

Condamnarea lui Dragnea

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat pe 27 mai la trei ani și șase luni de închisoare fiind acuzat de către procurorii DNA că, în calitate de președinte al CJ Teleorman, i-ar fi determinat pe șefii DGASPC să le angajeze fictiv și să le mențină în funcții pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu și Anica-Niculina Stoica.

Cele două secretare nu au fost nici măcar o zi la birou, deși aveau contract de muncă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, potrivit procurorilor DNA.

„Timp de 8 ani și jumătate și 4 ani și jumătate, nimeni nu a văzut că cele două secretare lipseau de la muncă? În condițiile în care dacă alți funcționari lipseau 10 minute erau sancționați!”, spunea procurorul DNA, la ultimul termen din proces, pe 20 mai.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW