Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Două persoane reținute pentru cinci kilograme de ecstasy ascunse în rucsac

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 17 mai 2023 Etichete: , , , ,

Două persoane din judeţul Vrancea au fost reţinute pentru trafic de droguri, fiind suspectate că, în perioada aprilie-mai, au comercializat droguri de mare risc consumatorilor din acest judeţ şi din Bucureşti. Unul dintre suspecţi a fost prins când transporta cinci kilograme de MDMA(n.r. Ecstasy) în valoare de peste 150.000 de euro, pentru a vinde drogurile în București, anunță DIICOT.

În urma perchezițiilor, drogurile au fost  găsite într-un rucsac, pe bancheta din spate a autoturismului cu care circula suspectul. De asemenea, au fost descoperite şi confiscate mai multe telefoane mobile, grindere şi resturi de ţigarete confecţionate artizanal, care prezentau urme de cannabis. Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie-mai 2023, două persoane ar fi comercializat droguri de mare risc consumatorilor din Bucureşti şi judeţul Vrancea.

Ce este substanța MDMA și de ce este interzisă prin lege

Patru suspecţi au fost duşi la audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, iar în urma probatoriului administrat, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a două persoane, de 33, respectiv 40 de ani, pentru trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu.

Astăzi,17 mai, va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă a uneia dintre persoane. Faţă cea de-a doua, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, informează DIICOT.

MDMA este o substanță psihoactivă empatogenă din familia amfetaminelor. Aceasta este întâlnită, de cele mai multe ori,  sub formă de tablete sau capsule numite „ecstasy”, care pot conține și alte substanțe halucinogene.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW