Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Două persoane arestate preventiv, după ce un tânăr care a consumat etnobotanice a murit la spital – SURSE

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 21 septembrie 2021

Două persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc și omor din culpă au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, după ce i-ar fi vândut etnobotanice unui tânăr de 22 de ani din județul Brașov care a decedat la spital în urma consumului, potrivit unor surse Main News. 

Tânărul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Brașov pe data de 17 februarie, în stare gravă, și a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Brașov, după ce a consumat „noi substanţe cu efecte psihoactive”, potrivit unui comunicat transmis marți, 21 septembrie, de DIICOT.

În cursul dimineţii de 17.02.2021, consumase astfel de substanţe pe care le achiziționase de la unul dintre inculpați(…)În urma efectuării autopsiei, a rezultat faptul că între decesul tânărului și consumul de substanțe psihoactive a existat o legătură directă de cauzalitate”, arată DIICOT.

Pe 19 septembrie, cei doi inculpați au fost prinși în flagrant de procurorii DIICOT, în timp ce ar fi încercat să comercializeze etnobotanicele care au provocat moartea tânărului.

La data de 19.09.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, ucidere din culpă și efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive”, potrivit sursei citate.

Ulterior, pe 20 septembrie, Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, arată procurorii DIICOT.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *