Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Două persoane arestate, după ce au obligat o femeie cu handicap să practice videochat

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 11 iulie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Două persoane din Prahova au ajuns în arest, după ce au obligat o persoană cu handicap să practice videochat, informează Poliția Română. Potrivit anchetatorilor, suspecții au profitat de starea  vulnerabilitate în care se afla femeia, încă din 2021. 

Persoana vătămată, înrudită cu unul dintre bănuiți, ar fi fost determinată, prin exercitarea de presiuni psihice și fizice, să desfășoare activitățile. Activitatea femeii era strict în folosul persoanelor bănuite. Pentru a crește perioada de expunere în mediul online, bănuiții i-ar fi oferit, spre consum, produse pe bază de cafeină. Acestea erau incompatibile cu tratamentul necesar persoanei vătămate, spun anchetatorii.

Polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Prahova, la locuința persoanelor bănuite. Au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

Procurorii DIICOT Ploiești au dispus reținerea celor două persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane.

Marți, 11 iulie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova. Pe numele celor doi s-a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Exploatarea persoanelor cu handicap se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW