Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Două noi spații de servicii, deschise pe Autostrada Lugoj – Deva

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 decembrie 2022

Alte două spații de servicii au fost date în folosin­ță ca urmare a contractelor de concesiune încheiate între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Mol România Petroleum. Acestea se află pe Autostrada Lugoj – Deva, km. 428+310 stânga și km. 428+310 dreap­ta, în zona localității Făget.

Noile spații de servicii sunt dotate cu parcări pentru autoturisme, camioane și motociclete, stații de carburant, stații de încărcare a vehiculelor electrice, spațiu comercial, snack bar, toalete publice și dușu­ri.

Pe 21 iulie 2021, compania de drumuri a predat către Rompetrol și Mol România spațiile de servicii aferente celor 13 loturi de pe autostrăzile A1 și A2. Durata contractelor de concesionare este de 20 de ani, statul urmând să încaseze drept redevență cel puțin 67 milioane lei anual. Doar pentru cele două spații inaugurate marți România va încasa 2,44 milioane lei anual. 

Potrivit CNAIR, alte două spații de ser­vicii vor​ fi desch­ise în perioada imed­iat următoare tot pe Austostrada Lugoj – De­va, km. 446+890 stân­ga și km. 446+890 dr­eapta, din zona loca­lității Traian – Vui­a.

Sursa foto: Facebook / Cristian Pistol

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW