Monday, October 18, 2021
Jurnalism corect


Două medicamente folosite în tratamentul pentru Covid-19 vor fi produse și în România

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 aprilie 2020 Etichete: , ,

Două medicamente folosite în tratarea pacienților cu Covid-19 vor fi produse și în România, începând de săptămâna aceasta, conform anunțului făcut de ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a mai anunțat și demararea producției de medicamente folosite de diabetici, care până acum erau greu de găsit în farmacii.

Unul dintre medicamentele care ar urmă să se producă în România și care este folosit pentru tratarea infecției cu Covid-19 este Plaquenil. Acest medicament conține hidroxiclorochina.

Acest medicament nu mai este de găsit în farmaciile din România, după ce oamenii au început să-și facă stocuri. Ministrul Sănătății a avertizat însă că acest medicament nu poate fi administrat fără supraveghere medicală.

În acest moment, toate dozele de Plaquenil din România au fost redirecționate către spitale.

„În acest moment s-au importat 500 de kilograme de materie prima și urmează să producem peste 2 milioane de comprimate de Plaquenil de săptămâna viitoare. S-a discutat și posibilitatea că la Antibiotice Iași să se producă și alte medicamente care în aceste momente ne sunt necesare”, a declarat minstrul Sănătății, Nelu Tătaru pentru Digi 24.

Ioan Nani, directorul Antibiotice Iași, spune că fabrica va avea în stoc 3,5 milioane de comprimate.

„Substanță activă sosește mâine sau poimâine pe Otopeni, a plecat un avion în Elveția și din Elveția sosește pe Otopeni în 2 zile. După ce vine vom produce 3,5 milioane de comprimate pe care le vom avea într-un stoc de sigurana la noi în fabrică. Am discutat la Agenția Medicamentului și ne vom autoriza pe îndelete, o să facem și studii clinice pe centrul nostru de studii, adică studiu de bioechivalenta, și vom avea produsul înregistrat cu APP în România și în comunitatea europeană”, a spus Ioan Nani, directorul Antibiotice Iași, pentru Mediafax.

Un alt medicament folosit în tratarea coronavirusului este Remdesivir și va putea fi produs curând de Terapia Cluj, după achiziționarea patentului de la americanii de la Gilead.

Acest medicament  este unul din cele care dau rezultate bune în tratarea pacienţilor care au o formă severă a coronavirusului.

Acest medicament a fost folosit și în tratamentul bolii virale Ebola. În urmă cu ceva vreme, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila spunea că aproximativ  4 000 de pacienți infectați cu acest virus au fost tratați cu Remdesivir și că acest medicament ar putea fi primul autorizat pentru tratamentul împotriva coronavirusului.

Citește și Medicamentul cu rezultate bune în tratarea formelor grave de COVID-19 ar putea fi produs în România

sursa foto: The Conversation

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW