Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Două firme românești din Londra, ținta unor mesaje xenofobe. Ce măsuri ia Ministerul de Externe

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 februarie 2020 Etichete: , , , , ,

După ce două firme românești dintr-un cartier din Londra au primit scrisori anonime cu conținut xenofob în limba engleză, Ministerul Afacerilor Externe din România precizează că a cerut explicații Ministerului britanic de externe și conducerii poliției metropolitane londoneze.

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Londra, a semnalat deja această situație Ministerului britanic de externe și conducerii poliției metropolitane londoneze, cu solicitarea de a clarifica aceste incidente și de a lua măsurile care se impun pentru a preveni și sancționa orice formă de manifestare xenofobă la adresa cetățenilor români prezenți în Marea Britanie”, transmite Ministerul de Externe.

Cazul a fost adus și la cunoștința Reprezentanței Comisiei Europene în Marea Britanie.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă ca cetățenii români care întâmpină astfel de situații să informeze atât Ambasada României la Londra, cât și autoritățile britanice competente.

MAE mai precizează că acest episod nu este reprezentativ și că „cetățenii români care locuiesc și lucrează în Marea Britanie, comunitatea românească din Regatul Unit este bine integrată în societatea britanică și apreciată pentru contribuția activă la dezvoltarea economiei și societății britanice”.

Potrivit RFI.ro, cele două firme românești care au primit scrisorile anonime sunt situate în cartierul Burnt Oak, care ar fi foarte populat de români.

Pe Watling Avenue, o stradă comercială din Burnt Oak, se află trei firme românești, respectiv un birou de contabilitate, o covrigărie și un magazin alimentar.

Scrisorile primite de firmele românești:

„Nu v-ați îndepărtat destul de mult.  Ar fi trebuit să vă întoarceți în România – cu țiganii voștri. Nu sunteți bineveniți aici – Și niciodată nu veți fi. Sperăm ca Brexit va opri mai mulți dintre voi să vină Aici. Suntem sătui să nu mai auzim limba noastră în propria noastră țară. Nu mai mergem niciodată la cele 12 magazine alimentare din centrul comercial Watling Avenue, restul sunt magazine ieftine de haine și magazine ponosite de mărunțișuri (niciunul dintre aceste magazine nu este românesc). De aceea nu are niciun rost să mergem la acest centru comercial. O să aveți doar români în magazinul vostru și sper să nu rezistați mult și putem să vedem duși. Plecați odată.” – este mesajul tradus din engleză pe care l-a primit Andrei Liviu Chiroșcă, administratul covrigăriei Kroky.

„PLECAȚI ACASĂ – ȘI LUAȚI-VĂ ESCROCII ȘI ȚIGANII CU VOI”, este un alt mesaj pe care l-a primit Nicolae Caminschi (originar din Republica Moldova), care are un birou de contabilitate în Londra.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW