Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Două femei trimise în judecată pentru că au ascuns că au revenit din străinătate sau că au luat contact cu persoane suspecte de coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 29 aprilie 2020 Etichete: , ,

Două femei au fost trimise în judecată după ce au ascuns faptul că au revenit din străinătate sau că au luat contact cu persoane suspecte de coronavirus. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat a dispus trimiterea în judecată, în stare de liberate, a unei femei sub aspectul săvârșirii infracţiunii de fals în declaraţii.

Femeia locuiește în municipiul Calafat, împreună cu fii săi și soțiile acestora. Pentru că aceștia au revenit recent din străinătate, autorităţile sanitare au dispus plasarea lor în izolare la domiciliu întrucât prezentau un grad mare de risc de infectare cu SARS-CoV-2.

Pe 22 martie, femeia care a fost trimisă în judecată s-a prezentat împreună cu nepotul său la Spitalul Municipal Calafat și a ascuns faptul că a luat contact cu mai multe persoane suspecte de coronavirus, respectiv cu fii și nurorile sale.

O altă femeie a fost trimisă în judecată tot de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

Femeia a venit din Marea Britanie pe data de 21 martie, intrând în țară prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac 2. Faţă de aceasta s-a luat măsura izolării la domiciliu deoarece venea dintr-o zonă galbenă.

Deşi nu avea voie să părăsească domiciliul, inculpata a mers la centrul de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Calafat, împreună cu un minor care prezenta febră.

Aceasta a ascuns faptul că a revenit recent dintr-o țară afectată de pandemia de coronavirus.

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW