Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Două femei ar fi încercat să jefuiască un bătrân de 86 de ani, amăgindu-l că îi vor dezinfecta casa

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 25 martie 2020 Etichete: , , ,

Două femei sunt cercetate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București pentru că ar fi încerat să jefuiască o persoană în vârstă de 86 de ani, profitând de criza generată de noul coronavirus și de instaurarea stării de urgență.

Cele două femei ar fi mers la domiciliul victimei, sub pretextul că îi vor dezinfecta locuința.

La data de 24.03.2020, în jurul orei 13:50, profitând de situația prilejuită de starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195 din 16.03.2020, inculpatele, purtând măști și mănuși chirurgicale, s-ar fi prezentat la adresa persoanei vătămate în vârstă de 86 de ani, din București, sector 3, unde i-ar fi prezentat acestuia din urmă o legitimație aparținând altei persoane (emisă de Casa de Pensii a Municipiului București), pretinzând că au venit în control și că doresc să dezinfecteze apartamentul persoanei vătămate cu o substanță împotriva coronavirusului”, susțin procurorii.

Individele ar fi reușit să convingă victima să le permită accesul în casă. Mai apoi, una dintre femei ar fi ținut proprietarul de vorbă, pentru ca cealaltă să poată fura.

Viciind consimțământul persoanei vătămate, inculpatele l-ar fi convins pe acesta să le permită accesul în locuință, deși inculpatele nu aveau acest drept, unde una dintre inculpate i-ar fi distras atenția persoanei vătămate, purtând o conversație în sufragerie, iar cealaltă inculpată ar fi început să pulverizeze prin casă cu o soluție dintr-o sticlă inscripționată „Igienol”, pătrunzând în toate încăperile cu intenția de a sustrage bunuri”, mai acuză procurorii.

Jaful s-a dovedit a fi un eșec pentru că vecina victimei le-a surprins pe cele două femei și a alertat polițiștii. Acestea au fost reținute iar procurorii cer arestarea preventivă pentru 30 de zile.

FOTO: Poliția Română

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW