Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


Două companii din România amenajează un spital de 7.500 mp pentru persoanele infectate cu Covid-19: Invităm mediul de afaceri să susțină acest important proiect

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Companiile Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al DSU, au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoanele care sunt infectate cu virusul Covid-19, însă nu se află în stare gravă. În acest sens, o clădire care aparține companiei Leroy Merlin, situată pe DN1, va fi transformată într-un centru de primire, triere, cazare și tratarea bolnavilor infectați, iar cazurile mai grave vor fi transferate către alte spitale.

Suprafața alocată, de 7.500 metri pătrați, este echipată cu toate unitățile de bază (apă, energie, canalizare) și va fi amenajată într-un spital

După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale.

„Așa am considerat noi că trebuie să ne implicăm, asta ni s-a părut cel mai potrivit să facem: un spital de campanie, chiar dacă e mult spus. Aici vrem să primim persoane infectate cu coronavirus, ceea ce ar mai diminua, pe cât posibil, presiunea la care pot fi supuse spitalele. Această inițiativă se desfășoară cu sprijinul și colaborarea Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), și dorim, în măsura în care va fi nevoie și vom avea succes cu prima unitate, să o extindem și în alte orașe. Stimați oameni de business, dragi conducători de companii, vă adresez acest mesaj colegial de implicare și solidaritate: vă așteptăm alături de noi, sprijinul vostru este foarte important. Știu că mulți ați apreciat deja această idee, vă invit acum să o concretizăm și vă mulțumesc în avans!” a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România, inițiator al proiectului.

Multe companii s-au mobilizat și au ajutat la realizarea unității spitalicești, între care Ceetrus, Oney și Decathlon. De asemenea,  o serie de lucrări pregătitoare au fost realizate deja de companii de servicii precum Sinclea, Dass, Damart, Avicompact. Compania Romcarton a anunțat, de asemenea, că intenționează să doteze spațiul cu paturi.

„Suntem o companie umană, responsabilă și ne asumăm acest rol. Prin cultura companiei noastre ajutăm zilnic fiecare locuitor din România să-și protejeze casa și în contextul actual, cu atât mai mult, ne gândim la siguranța acestora și punem la dispoziție clădirea pentru a fi transformată în unitate de primire și vindecare bolnavi. Cu această ocazie, invităm companiile din România să susțină acest important proiect, prin furnizarea de materiale, lucrări și servicii, atât de necesare amenajării. Companii de construcții, de instalații, de mobilier, de produse textile, de transport, de echipamente medicale, de soluții dezinfectante, de servicii, bănci și instituții financiare, ONG-uri etc.,  toate sunt invitate să participe cu produse și servicii la amenajarea rapidă a acestei unitați pre-spitalicești” a mentionat Frederic Lamy, director general Leroy Merlin, care a pus clădirea la dispoziție.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW