Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Două cazuri de coronavirus în Capitală | Cum combate Metrorex și STB răspândirea infecției

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 martie 2020 Etichete: , , ,

Metrorex a anunțat, duminică, că ia primele măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. De asemenea, și la nivelul Societatății de Transport București se vor implementa măsuri preventive în acest sens.

Măsurile anunțate de Metrorex

Metrorex a anunțat că va fi realizat un program suplimentar de dezinfecţie a barelor din metrou și a butoanelor care deschid ușile trenurilor.

În trenurie de metrou se va efectua un program suplimentar de dezinfecţie a barelor de susţinere şi a butoanelor de deschidere a uşilor din interiorul acestora, cu produse autorizate de Ministerul Sănătăţii”, conform anunțului Metrorex.

De asemenea, la metrou vor fi expuse, atât în stații cât și în trenuri, afișe cu informații despre prevenirea coronavirusului.

Măsurile care vor fi adoptate de STB

Duminică a avut loc o ședință Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. La finalul acesteia, Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunțat că Societatea de Transport Bucureşti va suplimenta numărul de tramvaie și autobuze, astfel încât acestea să vină mai des în stații, iar călătorii să evite în felul acesta aglomerația.

”Primarul general a dispus suplimentarea numărului de autobuze, astfel încât aglomeraţiile înăuntrul mijlocului de transport să fie evitate”, a afirmat Bădulescu, duminică, la Digi24.

Directorul STB, Andrei Creci, recomandă şi plimbarea pe jos.

„Bineînţeles. Situaţia e diferită faţă de Metrorex. Acolo pericolul mare este mai mult în staţii, decât în vagoane. La noi nu este cazul, dar da. Recomand, totuşi, acolo unde nu este absolut necesar, câteodată şi plimbarea pe jos face mai bine decât să ne înghesuim. Mijloacele noastre de transport nu au gradul de ocupare atât de mare, în aceste zile, decât la primele ore ale dimineţii, pe anumite linii”, a spus Andrei Creci, la Digi24.

Două cazuri de coronavirus în București

Până în acest moment, în București au fost confirmați doi pacienți infectați cu coronavirus, un bărbat de 49 de ani și o femeie de 42, ambii veniți din Italia, fiind considerați contacți direcți.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW