Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Două atacuri armate în SUA, în 4 iulie. Șase oameni au murit în Chicago, doi polițiști au fost împușcați în Philadelphia

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 5 iulie 2022

Două incidente armate au avut loc luni, 4 iulie, în SUA, chiar de Ziua Națională a Statelor Unite. Un bărbat înarmat aflat pe un acoperiș a deschis focul la o paradă de Ziua Independenței în Highland Park, o suburbie din Chicago, omorând cel puțin șase persoane și rănind cel puțin 30 de oameni. De asemenea, doi polițiști din Philadelphia au fost împușcați, în timp ce mii de oameni participau la un concert și un spectacol de artificii.

Atacul din Chicago

Un bărbat înarmat aflat pe un acoperiș a deschis focul la o paradă de Ziua Independenței în suburbia Chicago, omorând cel puțin șase persoane și rănind cel puțin 30 de oameni. Sute de participanți la paradă au fugit îngroziți de la fața locului.

Citește și Poliţia intervine în urma unor focuri de armă la o paradă de Ziua Independenţei, la periferia orașului Chicago

Autoritățile au anunțat că un bărbat a fost luat deja în custodia poliției luni seara, după o vânătoare de ore întregi în Highland Park și în împrejurimi, o comunitate bogată de aproximativ 30.000 de locuitori de pe malul nordic al orașului Chicago.

Împușcăturile au avut loc într-un punct de pe traseul paradei, unde mulți locuitori își amplasaseră scaune, pentru a putea vedea cât mai bine parada. Zeci de gloanțe trase au pus pe fugă sute de participanți la paradă – unii vizibil sângerând, potrivit Chicago Sun Times.

Șeful poliției din Highland Park, Lou Jogmen, a declarat că un ofițer de poliție l-a tras pe dreapta pe Robert E. Crimo III la aproximativ opt kilometri nord de locul împușcăturilor, la câteva ore după ce poliția a făcut publică fotografia bărbatului și o imagine a mașinii sale Honda Fit argintii, și a avertizat publicul că acesta era probabil înarmat și periculos.

Tânărul are în jur de 20 de ani.

Purtătorul de cuvânt al Lake County Major Crime Task Force, Christopher Covelli, a declarat la o conferință de presă că „mai multe dintre victimele decedate” au murit la locul faptei, iar una a fost dusă la spital și a murit acolo. Poliția nu a dat detalii despre victime sau răniți.

Medicul legist al comitatului Lake, Jennifer Banek, a declarat însă că cele cinci persoane ucise la paradă erau adulți, dar nu avea informații despre cea de-a șasea victimă care a fost transportată la spital.

Împușcături și în Philadelphia

Doi ofițeri de poliție din Philadelphia au fost împușcați în apropiere de Benjamin Franklin Parkway, luni seara târziu, în timp ce mii de oameni sărbătoreau un concert de 4 iulie și un spectacol de artificii, mulțimea împrăștiindu-se panicată când s-au tras focuri de armă.

Împușcăturile au avut loc la câteva ore după atacul din Highland Park.

Ambii ofițeri din Philadelphia au fost externați din spital după ce au suferit răni care nu le pun viața în pericol, a declarat primarul din Philadelphia, Jim Kenney.

Autorul nu a fost încă prins.

Foto: Captură YouTube/ ABC News

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW