Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Două asocieri conduse de firme din Turcia, înscrise la licitația pentru metroul din Cluj

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 octombrie 2022

Două asocieri, ambele conduse de firme din Turcia, sunt singurele care s-au înscris la licitația, organizată de Primăria Cluj-Napoca, pentru proiectarea și execuția primei magistrale de metrou a orașului. Valoarea estimată a contractului este de 1,3 miliarde euro, o parte din finanțare fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. 

1. Asociere: Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş. (Leader), ARCADA COMPANY,GÜLERMAK SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ,S.C. Alstom Transport S.A.

2. Asociere: DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Leader), Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.

Lucrări de aproape 8 ani

Pe lângă lucrările la structura de rezistență, contractul cuprinde le cuprinde și pe cele la calea de rulare, finisaje, sisteme de instalații, sistemul de automatizare a traficului și racordare la rețeaua electrică. Durata contractului va fi de 7 ani și 8 luni, iar garanția lucrărilor de 5 ani.

Noua magistrală de metrou va fi construită cu tehnologie „rail” șină de cale ferată, va avea o lungime de 21 km, 19 stații și un depou suprateran și o capacitate de transport, la un interval de 90 secunde, de 15.200/21.600 pasageri / oră și sens.

Traseul magistralei

Potrivit prevederilor din caietul de sarcini, traseul liniei de metrou va începe din zona nouă rezidențială din Florești. Primele trei stații vor deservi zone de locuințe de densitate medie din Florești, iar apoi stațiile 4 și 5 vor deservi zone multifuncționale într-o dinamică dezvoltare, desfășurate în jurul ancorelor viitorul spital regional de urgență și respectiv centrul comercial Vivo. Stațiile 6, 7 și 8 vor deservi cartierul Mănăștur (cea mai densă zonă de locuințe din oraș), iar apoi linia va urma magistrala rutieră vest-est, traversând centrul orașului, până la Piața Mărăști. De aici, o ramură a liniei va continua înspre zona industrială Muncii, asigurând și legătura cu calea ferată și viitorul serviciu de tren metropolitan, iar o altă ramură va deservi cartierele Gheorgheni și Sopor, unde va fi amplasat și Depoul suprateran. Întreaga linie va fi în subteran, cu excepția racordului de tranziție de lângă depou.

Marele semn de întrebare privind finanțarea

Valoarea totală a investiției este de 1,3 miliarde euro. Cum bugetul Primăriei Cluj-Napoca nu dispune nici pe departe de o asemenea sumă, singurele soluții de finanțare rămân externe. Pentru lucrările de structură la primele nouă stații este prevăzută o finanțare de 300 milioane euro în Planul Național de Redresare și Reziliență, însă restul de 1 miliard euro rămâne încă o necunoscută.

În anunțul publicat în sistemul de achiziții centralizate, Primăria Cluj-Napoca precizează că, pe lângă PNRR, vor veni fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Programul Operațional Transporturi (POT) 2021-2027, urmând ca restul să fie asigurată de Guvern, dar și de autoritățile locale din Cluj și Florești.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW