Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Dosarul Hrebenciuc: Instanța Supremă pune în discuție suspendarea judecății până când CJUE se va pronunța în cazul completurilor de 3

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 4 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

ÎCCJ a pus în discuție suspendare procesului în care este vizat fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, până în momentul în care CJUE va tranșa situația completurilor specializate pe fapte de corupție.

Magistrații nu au mai pus în discuție sesizarea CJUE având în vedere că deja Curtea a fost sesizată în alte procese.

Decizia CCR se aplică dosarelor soluționate, în primă instanță, de completuri nespecializate pe fapte de corupție, dar care nu au primit verdicte definitive.

Dosarul Hrebenciuc

Viorel Hrebenciuc, împreună cu Ioan Adam au fost condamnaţi în primă instanţă la câte doi ani de detenţie. Fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andrei, a fost condamnat la doi ani cu suspendare.

Hrebenciuc şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor, arătând că a intervenit pe lângă funcţionari din Braşov pentru ca Paltin Sturdza să intre în posesia a 43.000 hectare de pădure. Fostului politician i-ar fi revenit 12.000 hectare, fiul său fiind intermediar.

Judecătorul  Lorand Andras Ordog a primit o sentinţă de 3 ani cu executare, la fel ca şi Paltin Sturdza. Roxana Adam, judecător şi soţia fostului deputat Ioan Adam, a fost condamnată la 2 ani cu suspendare.

Dosarul a fost trimis în judecată de DNA în 2015, fiind investigată retrocedarea frauduloasă a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza. Prejudiciul a fost estimat de procurori la peste 300 milioane de euro.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW