Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Dosarul familiei Cosma va fi mutat de la ÎCCJ la Tribunalul Prahova

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 27 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Dosarul familiei Cosma va fi mutat de la Înalta Curte de Casație și Justișie la Tribunalul Prahova. Direcția Națională Anticorupție s-a opus mutării.

„Cu majoritate: Admite excepția necompetenței după calotatea persoanei invocată din oficiu de ÎCCJ. Dispune trimiterea cauzei ce formează obiectul dosarului nr 1546/1/2014* al ÎCCJ -Secția Penală, la Tribunalul Prahova, spre competență soluționare. Definitivă. Pronunțată în ședința publică de astăzi, 27 septembrie 2019. Cu opinia separată, în sensul respingerii excepției necompetenței după calitatea persoanei invocată din oficiu de ÎCCJ”, conform soluției instanței.

Instanța supremă a invocat, vineri, din oficiu, excepția necompetenței după calitate persoanei în dosarul în care s-a dispus rejudecarea dosarului de corupție al lui Mircea Cosma și a fiului acestuia, Vlad Cosma.

Cei doi au fost condamnați, în primă fază, la opt respectiv cinci ani de închisoare, însă decizia a fost anulată.

Dosarul a ajuns la ÎCCJ în 2014. Între timp Instanța Supremă a decis reluarea procesului familiei Cosma de la zero pentru ca acum să renunțe la dosar. ÎCCJ a motivat decizia luată prin faptul că Vlad Cosma nu mai este parlamentar

sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW