Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Dosarul falimentării Astra – Angela Toncescu, fosta şefă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 2 iulie 2019 Etichete: ,

Fosta șefă a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Angela Toncescu, a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul falimentării Astra Asigurări. Decizia Curții de Apel nu este definitivă. Latura civilă privind recuperarea prejudiciului de peste 700 milioane de lei a rămas nesoluţionată.

„În baza art. 33 lit. a Cod penal (1969), art. 34 alin. 1 lit. b Cod penal (1969), art. 35 Cod penal (1969), contopeşte pedepsele de mai sus, inculpata TONCESCU ANGELA urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 6 luni închisoare”, este decizia judecătorilor.

Doi foști vicepreședinți ai Consiliului de Supraveghere a Asigurărilor, Tudor Baltă și Constantin Buzoianu, au fost condamnați la 3 ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Fostul om de afaceri, Dan Adamescu, a fost trimis în judecată în această cauză, dar procesul a încetat după ce acesta a încetat din viață.

Împreună cu Adamescu a fost trimisă în judecată şi Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (actuala Autoritate de Supraveghere Financiară) pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, dar şi Tudor Baltă şi Constantin Buzoianu, foşti vicepreşedinţi al CSA, Dan Constantinescu, Daniela Popa, Corneliu Moldoveanu, membri ai CSA, Anabella Ruse, director în cadrul CSA, Marinela Nemeş, director în cadrul CSA, Carmen Ivan, tot director în cadrul CSA.

Conform Direcției Naționale Anticorupție(DNA), aceştia l-ar fi ajutat pe omul de afaceri pentru ca, între 2011-2013, să „efectueze o serie de demersuri păguboase” pentru Astra, „cu încălcarea unor dispoziţii din Codul fiscal şi a legislaţiei pieţei asigurărilor şi reasigurărilor”. Procurorii susţin că astfel societatea Astra a intrat în procedura administrării speciale şi ulterior în faliment, cu o pagubă de 795.387.999 lei.

Foto: Mediafax

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW