Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Dosarul elevului care ar fi fost agresat sexual în toaleta unei școli din București, clasat de procurori 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 iunie 2024

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sectorului 1 au anunțat marți clasarea dosarului care viza presupuse agresiuni sexuale asupra unui elev de 10 ani de la Școala Nicolae Titulescu din București, după ce au constat că faptele reclamate nu există. 

Potrivit parchetului, procurorul de caz a pus cap la cap declarațiile copilului, declarațiile părinților și ale altor martori, imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în incinta școlii, raportul de expertiză medico-legală emis de Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, raportul de expertiză psihologică, percheziția informatică, precum și alte probe.

Totodată, procurorul a analizat și o altă presupusă agresiune sexuală asupra aceluiași copil care ar fi avut loc în iunie 2022. Din probele administrate, arată parchetul, s-a stabilit că nici această faptă nu s-a petrecut.

Cel mai probabil, arată parchetul, suspiciunile de abuz sexual au fost susținute de copil ca urmare a unor întrebări sugestive puse de mama sa.

„Referitor la modalitatea în care suspiciunile de abuz sexual au fost exprimate și susținute de minorul în vârstă de 10 ani, cercetările efectuate în cauză au concluzionat că acestea au apărut cel mai probabil în contextul chestionării sugestive din partea mamei acestuia, pe fondul insuficientei dezvoltări cognitive și de limbaj a minorului și al abordării hiperprotective de către părinți a relației cu copilul”, a conchis parchetul.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW