Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dosarul caselor lui Iohannis a fost clasat SURSE

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 12 februarie 2020 Etichete: ,

Dosarul caselor din Sibiu ale președintelui României, Klaus Iohannis, a fost clasat de procurorii de la Parchetul General, potrivit surselor judiciare mainnews.ro.

Cauza a fost clasată pe motiv că faptele au mai fost anchetate și în trecut.

Dosarul de la Parchetul General a fost deschis ca urmare a unei plângeri depuse de SC Jurindex Media SRL (Lumea Justiţiei) împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis.

Ancheta viza felul în care soții Carmen și Klaus Iohannis au intrat, în 1999, în posesia a 2 imobile din centrul Sibiului.

Dosarul a fost deschis, în mai 2018, la Direcția Națională Anticorupție, după care a fost declinat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ulterior la Parchetul General.

În acest dosar a fost audiată și prima doamnă a României, Carmen Iohannis.

Averea soților Iohannis

Unul dintre cele mai controversate subiecte pentru care a fost criticat Klaus Iohannis este cel legat de cele cinci proprietăți pe care le deține. Președintele țării are, împreună cu soția sa, Carmen, cinci proprietăți în orașul Sibiu, din care două apartamente, unul cumpărat în 1997 de 84,6 mp și unul în 2001 de 253 mp și trei case cu suprafețe de 377, 76 respectiv 64 de metri pătrați.

Soții Iohannis nu dețin, conform declarației de avere a președintelui, niciun automobil și nici nu au bijuterii sau obiecte de artă a căror valoare să depășească 5000 de euro. Aceștia au în schimb un cont bancar la BCR, deschis în 1999, cu un sold de 210 000 de lei.

În funcția sa de președinte al României, conform declarației de avere din 2016, Klaus Iohannis câștiga un salariu de 13 758 lei pe lună, adică 165 100 lei pe an.

În 2018, soții Iohannis au obținut venituri de 71 658 de lei din închirierea imobilelor.

sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *