Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Dosarul Caracal: Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, la SIIJ

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 8 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, cel care a decis să intre în casa lui Gheorghe Dincă abia la ora 6:00 dimineața, a mers, din nou, la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție ( SIIJ) în cazul dosarului Caracal, potrivit unor surse mainnews.ro.

Cristian Ovidiu Popescu a fost suspendat din funcție la începutul lunii august. Procurorul este cercetat de SIIJ pentru abuz în serviciu.

Avocatul lui Cristian Ovidiu Popescu susține că procurorii din Caracal nu le-au interzis polițiștilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă și că locuința acestuia nu părea suspectă pentru că părea să fie părăsită.

Potrivit acestuia, nu există niciun document sau vreo probă care să arate că procurorul Popescu nu a permis intervenția polițiștilor în casa lui Dincă, înainte de ora 6.00. Conform avocatului, nu este în atribuțiile procurorului să dispună sau să permită intrarea organelor în curtea suspectului.

Popescu a contestat decizia de suspendare din funcție, însă Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins contestația.

„Respinge, ca rămasă fără obiect, cererea formulată de Popescu Cristian Ovidiu privind suspendarea executării Hotărârii nr.7P din 1 august 2019, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul nr.13/P/2019. Dispune restituirea către contestator a cauţiunii în cuantum de 1.000 de lei, plătită conform facturii nr. din 23.09.2019 emise de Poşta Română S.A.. Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Popescu Cristian Ovidiu împotriva Hotărârii nr.7P din 1 august 2019, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori în materie disciplinară în dosarul nr.13/P/2019. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 septembrie 2019”, transmit magistrații.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW