Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


Dosarul „Caracal”: Medicii care au analizat probele ADN, chemaţi la audieri

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 14 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Medicii legiști care s-au ocupat de cazul tragediei din Caracal au fost chemați, luni, la audieri la Inspectoratul General al Poliției Române. Aceștia trebuie să dea explicații privind probele ADN din butoiul din curtea casei lui Gheorghe Dincă, dar și din lizieră, potrivit unor surse Mainnews.ro.

Parchetul General a deschis un dosar penal in rem privind modalitatea prin care specialiștii Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” au analizat oasele găsite de anchetatori în cazul Caracal. Procurorii cercetează posibile fapte de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu

Decizia Parchetului General a fost luată în urma unei sesizări făcute de Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, adolescenta de 15 ani care a dispărut în luna iulie.

Context

Alexandru Cumpănașu a depus, pe 26 august, încă o plângere penală la Parchetul General pentru INML, spunând că medicii legiști au administrat „defectuos” probele din ancheta de la Caracal. Ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control la INML, săptămâna trecută, la cererea lui Cumpănașu, iar în urma controalelor s-a întocmit un raport din care reiese că nu s-au încălcat procedurile de lucru în ceea ce privește analiza probelor.

Pe 2 septembrie, Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” a transmis DIICOT- Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN- expertiză genetică judiciară, în ceea ce privește pe Alexandra Măceșanu.

„În cursul zilei de luni, Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce priveşte pe victima minoră M.A.M. Din concluziile raportului de expertiză medico-legală rezultă faptul că analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la faţa locului în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidenţierea unui profil ADN unic, aparţinând unei persoane de sex feminin”, precizează DIICOT.

Potrivit raportului de expertiză medico-legală, persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice ale probelor biologice de os este minora Alexandra Măceșanu, cu o probabilitate de 99,9%.

Alexandra Măceșanu, o adolescentă de 15 ani, a dispărut în luna aprilie după ce a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă, un bărbat din Caracal. Acesta a recunoscut că a ucis-o pe fată, apoi i-ar fi ars trupul într-un butoi din curtea casei.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW