Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


Dosarul „Brazilia”, în care era vizat Liviu Dragnea, clasat de DNA

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 15 ianuarie 2021

Dosarul „Brazilia”, în care procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) investigau in rem presupuse fapte de corupție ce îl vizau în mod direct pe Liviu Dragnea, fostul șef al Partidului Social Democrat (PSD), a fost clasat pe 5 ianuarie 2021. DNA a dispus clasarea motivând că pentru unele fapte nu existau suficiente probe, iar altele s-ar fi prescris. 

În anul 2017, riseproject.ro a publicat o serie de anchete de presă ce arătau că Liviu Dragnea și-ar fi cumpărat o vilă în Brazilia, la Fortaleza.

Ca răspuns la solicitări primite de la reprezentanți ai mass media determinate de publicarea unei investigații jurnalistice, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției.

După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA în anul 2017.

Seria anchetelor publicate de Rise Project poate fi accesată aici: Fortăreața din Brazilia, Fortăreața din Brazilia 2, Traseele lui Dragnea în Brazilia.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW