Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dosarul „azilele groazei”: frații Godei rămân în arest preventiv, un inculpat a fost plasat sub control judiciar

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 18 august 2023 Etichete: , , ,

Curtea de Apel București a decis, vineri, 18 august, ca frații Godei și fostul șef al Serviciului de Asistență Socială Ilfov, acuzați de abuzuri asupra vârstnicilor internați la azilele pe care le administrau, să rămână în arest preventiv. Doar unul dintre inculpați, Dumitra Ovidiu, fost polițist la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Ilfov va fi plasat sub control judiciar, pentru 60 de zile, o măsură mai „blândă” decât arestul preventiv. Decizia Curții de Apel București este definitivă. 

Inculpații din dosarul „azilele groazei” au contestat decizia de prelungire a arestului preventiv, emisă de Tribunalul București.

Ovidiu Dumitra este soțul Cristinei Dumitra, cea care administra una dintre afacerile căminelor de bătrâni din Ilfov, Centrul de Îngrijire și Asistență Casa Maria SRL , devenit  House Grandma Anastasia`s SRL.

Potrivit DIICOT, 24 de persoane sunt cercetate în dosarul „azilele groazei” din Ilfov, însă, insstanța a decis să aresteze preventiv patru dintre suspecți.

-Ștefan Godei, administratorul unuia dintre cele două centre din Voluntari și Afumați pentru persoane vârstnice sau cu dizabilități care aparțin Asociației ”Sfântul Gabriel cel Viteaz”;

-fratele acestuia, Dan Godei, coordonatorul unui alt centru pentru vârstnici al aceleiași asociații;

-Andrei Răzvan Țicu, șef serviciu în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov;

Ovidiu Dumitra, fost polițist la Serviciul de Investigații Criminale din Poliția Ilfov, soțul Cristinei Dumitra, cea care administra una dintre afacerile căminelor de bătrâni din Ilfov, Centrul de Îngrijire și Asistență Casa Maria SRL și, ulterior, House Grandma Anastasia`s SRL.

Tribunalul București: Toți inculpații știau cum erau tratați beneficiarii

Tribunalul București a ajuns la concluzia că toți inculpații pentru care s-au lat măsuri preventive, Ștefan Godei, administratorul unuia dintre căminele de bătrâni, fratele acestuia, Dan Godei, la rându-i coordonator de centru, Andrei Răzvan Țicu, șef serviciu din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov și Ovidiu Dumitra, fost polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Ilfov, soțul Cristinei Dumitra, cea care a administrat afacerea căminelor de bătrâni, știau de tratamentele inumane aplicate celor pe care, în mod normal, ar fi trebuit să-i îngrijească.

„Inculpații, cu toții au luat cunoștință de modul în care erau tratați beneficiarii, faptul că sunt agresați fizic și verbal și exploatați prin muncă în vederea acoperirii deficitului de personal, despre calitatea mâncării pe care aceștia o primesc, lipsa administrării medicamentelor sau realizarea acesteia în mod neglijent și defectuos, condițiile inumane și degradante în care aceștia sunt ținuți, fiind indiferenți și fără a lua vreo măsură de îndreptare  sau de a sesiza organele abilitate ale statului, acceptând totodată activitatea infracțională desfășurată și contribuind la desfășurarea acesteia”, se arată în decizia Tribunalului București de arestare preventivă.

CITEȘTE ȘI:  Codul Penal ar putea fi modificat, urmare a abuzurilor de la „azilele groazei”. Ciolacu: Nimeni nu scapă

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii